Afbeelding

'Focus ligt teveel op afsluiting Holthesedijk'

Politiek 62 keer gelezen
BOXMEER | Wethouder Peter Stevens heeft er vertrouwen in dat de gemeenteraad op 24 september zal instemmen met de plannen voor ontwikkeling van het Schaartven door Leisurelands. "De focus ligt nu erg veel op de afsluiting van de Holthesedijk, maar zou eigenlijk veel meer over de plannen van Leisurelands moeten gaan, want zij gaan iets heel moois realiseren bij Het Schaartven", aldus Peters.

[image=310193]

Stevens wuift kritiek dat het college van B en W woensdagavond op de informatiebijeenkomst verstek liet gaan ook direct weg. "Wij hebben vorige week gesproken met de dorpsraad. Dit was juist een prima avond voor commissie- en raadsleden. Wij wilden voorkomen dat de politieke discussie over alle plannen al tijdens deze avond gevoerd zou gaan worden."

'Naar hele plan kijken'
De kritiek, vooral vanuit Holthees, kan Stevens wel inkomen, maar hij is blij dat hij nu ook zelf het woord eens kan voeren. "Want de berichtgeving werd wel erg eenzijdig. Iedereen, dus ook de dorpsraad en de gemeenteraad, moet naar het hele plan kijken."
En dat plan, zo stelt de CDA-wethouder, is 'een positieve, grootschalige ontwikkeling van het gebied rond het Schaartven'. "Een plan ook dat helemaal aansluit bij de structuurvisie voor Overloon, die in 2010 is aangenomen. Leisurelands gaat in totaal zo'n 60 hectare ontwikkelen en de gemeente Boxmeer draagt hierna ook geen exploitatierisico voor het gebied meer. Mijn advies aan de raad is: kijk naar het hele plaatje. Er komen geen Toverland- of Efteling-praktijken, de Milieustraat wordt verplaatst naar Overloon of Vierlingsbeek ('Men hoeft dus niet naar Haps', PS) en de jeugd kan nog gewoon met de fiets over de Holthesedijk naar de voetbalclub in Overloon, want de weg gaat alleen afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer."

'Biesplanken prima alternatief'
Bij een 'ja' van de gemeenteraad wordt de Holthesedijk tussen Holthees en Overloon per 2020 afgesloten. De alternatieve route via de Biesplanken (1,1 kilometer langer) zal vervolgens aangepast worden. "Dat is nu ook al een 60-kilometerweg, dus qua profiel van de weg verandert er weinig. Wel moet de weg breder worden gemaakt en een bocht aangepast worden, maar daarna is het een prima alternatief voor de Holthesedijk."
Leisurelands zal zelf de plannen voor het Schaartven presenteren tijdens een informatieavond op woensdag 9 september (20.30 uur) in De Pit in Overloon.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant