Afbeelding

Ontbreekt steun voor afsluiting Holthesedijk?

Politiek 63 keer gelezen
HOLTHEES | Er lijkt vooralsnog geen meerderheid in de Boxmeerse gemeenteraad voor afsluiting van de Holthesedijk tussen Holthees en Overloon. Er liggen plannen om de verbindingsweg tussen beide dorpen af te sluiten als onderdeel van de ontwikkeling van het recreatiegebied rond Het Schaartven door Leisurelands. Coalitiepartij VDB/LO laat weten (nog) niet in te stemmen met de afsluiting instemmen.

"Wij zijn van mening dat de verbinding tussen Overloon en Holthees erg belangrijk is voor de leefbaarheid van de kernen Holthees-Smakt, Maashees en Overloon. VDB/LO wil graag dat er een goede verbinding blijft tussen Holthees en Overloon. Wij weten nog te weinig van concrete plannen, om te kunnen beoordelen of het absoluut noodzakelijk zou zijn om de weg permanent af te sluiten. Zolang men ons daar niet van overtuigd heeft, zullen we niet met de afsluiting instemmen", laat VDB/LO op de vooravond van een informatiebijeenkomst over de Holthesedijk weten. "Voor de toekomst willen wij graag vooraf weten welke plannen er zijn, en welke maatregelen nodig zijn om dit tot stand te brengen. De belangen en de mening van de inwoners zullen wij hierbij zwaar mee laten wegen."
VDB/LO is één van de vier coalitiepartijen in de Boxmeerse gemeenteraad. Zonder steun van VDB/LO (drie zetels) ontbreekt een raadsmeerderheid.

Informatiebijeenkomst
In Overloon is vanavond een informatiebijeenkomst over de plannen van Leisurelands en de mogelijke afsluiting van de Holthesedijk. Bewoners van Holthees-Smakt, Maashees en Overloon zijn faliekant tegen, het Boxmeerse college van B en W ziet genoeg alternatieve routes. De informatieavond in Het Trefpunt begint om 20.00 uur.

[image=314308]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant