Afbeelding

Cultuur aan de Maas: vrolijk, gezellig en mooi

Kunst en cultuur 59 keer gelezen
CUIJK | Cultuur aan de Maas kan als geslaagd de boeken in. Mede door het goede weer trokken honderden cultuurliefhebbers op zondag aan de vele kraampjes en podia in het Cuijkse centrum voorbij en genoten er van een grote diversiteit aan toneel, muziek en kunst. "Vrolijk, gezellig en mooi", vat bestuurslid Peter Schouten van Cultureel Hart van Cuijk de twaalfde editie - die het thema 'Klassiek' droeg - samen.

[image=314225]

Schouten merkt op dat met het evenement in een duidelijke behoefte wordt voorzien. "Steeds meer organisaties sluiten zich bij de formule aan", legt hij uit. "Voorheen was het een grote boeken- en kunstmarkt aangevuld met optredens. Tegenwoordig draait het om de optredens en zijn de standhouders ondersteunend hieraan. Bovendien zie je steeds meer partijen zich aanmelden, zoals het Platform Cultuur, Recreatie & Toerisme Gemeente Cuijk (CRT Cuijk), dat zich samen met restauranthouders en een brouwerij voor de eerste keer presenteerde. De diversiteit spreekt mensen aan. Wij richten ons bewust op het gehele Land van Cuijk. De mensen die we verwelkomen, komen ook uit Oploo, Beers en Rijkevoort. Vroeger was het veel meer een Cuijkse aangelegenheid. Bij de tiende editie in 2012 hebben we voor een andere insteek gekozen, met meer podia."

Enthousiast
Het gegeven dat de Schouwburg (weer) meedeed, werkte volgens Schouten 'net als het mooie weer' mee aan een goede opkomst. "Mensen willen toch weten hoe de vernieuwde Schouwburg er uit ziet, maar ze kwamen gelukkig niet alleen daarvoor. Je merkte dat ze vervolgens doortrokken langs de drie grote podia, een bezoek brachten aan culturele instellingen of bleven hangen bij een terrasje", vervolgt Schouten enthousiast. "Je snapt dat we alweer vol vertrouwen uitzien naar de volgende editie in 2016."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant