Afbeelding

KunstZomer Sint-Tunnis sluit af met 'In de leegte'

Kunst en cultuur 82 keer gelezen
SINT ANTHONIS | Aan de vooravond van het laatste expositieweekend richt de organiserende werkgroep KunstZomer Sint-Tunnis de blik al op een vervolg in komende jaren. Maar eerst de resterende twee augustusdagen, met per dag één kunstenaar op de voorgrond.

Op zaterdag is dat de Bredase Sabine ('Spip') de Graaf (31). Zij zal per skype-verbinding het aanwezige publiek een verhaal vertellen. Ongetwijfeld over dieren, haar grote passie. Bezoekers van KunstZomer kunnen dat meteen bij binnenkomst al constateren: daar vertoont zij namelijk een animatiefilmpje, beeld voor beeld gemonteerd, met kikkers in de hoofdrol. Ook in Sabines persoonlijke leven nemen bijzondere dieren een grote plaats in. De aanwezigen kunnen vragen stellen; om 13.00 en 15.00 uur.

Workshops
Ook van de andere exposanten is het nodige te zien - binnen, en in de grote Kloostertuin. Waar negen jonge professionals de leegte op die centrale plek van Sint-Tunnis met niet-alledaagse kunst hebben aangekleed. Behalve exposities in het weekend biedt KunstZomer op woensdag 26 en zaterdag 29 augugust workshops 'fotograferen van kunst'. Meer informatie en aanmelden: of 06-37321699.
Over fotografie gesproken: op zondag 30 augustus staat de schijnwerper op de 35-jarige fotograaf Sabine Perigault uit Den Haag. Om 15.00 uur een interview. Over over haar naar abstractie neigende fotografie en andere beeldende activiteiten: schilderen en illustreren. En over hoe 'de leegte' haar inspireert. Om 17.00 uur sluit, na 10 expositiedagen, KunstZomer Sint-Tunnis de deuren – voor dit jaar. Want er wordt gewerkt aan een vervolg. "De eerste contacten met diverse partijen zijn al gelegd: volgend jaar willen we in een grotere opzet aan de slag. Sommigen meldden zich zelf aan, evenals mensen die willen meedraaien in de organisatie."

Informatie
'In de leegte': zaterdag en zondag, 12 tot 17 uur. Toegang: 2,00 euro (incl. kortingsbon voor De Drie Burgemeesters). Begeleidende foto-expositie in het gemeentehuis. Fraai uitgevoerde catalogus: 5,00 euro. Informatie: http://www.kunstzomer-sinttunnis.nl.

[image=313994]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant