Afbeelding

'Klassiek' thema Cultuur aan de Maas in Cuijk

Kunst en cultuur 59 keer gelezen
CUIJK | Het Bestuur van Stichting Cultureel Hart Cuijk heeft besloten voor de twaalfde editie van Cultuur aan Maas op zondag 30 augustus 2015 te kiezen voor het thema ‘Klassiek’. Het was een uitdaging voor de voorbereidende werkgroep om dit niet alledaagse thema programmatisch goed uit te werken, zodat de bezoekers ook dit jaar tijdens deze middag met een goed gevoel in het Cuijkse centrum vertoeven.

[image=110748]

Bij veel bestaande culturele instellingen is ruimschoots aandacht voor dit onderwerp. Cuijk (Ceuclum) is immers de enige Brabantse plaats waar de Romeinen zichtbaar hun tenten hadden opgeslagen. Uniek dus en de verhalen leven onder andere voort in de Cuijkse Cultuurstraat. Daarnaast wordt volop ruimte gemaakt voor de vernieuwde Schouwburg in het hartje van het festivalgebied. De deuren gaan wagenwijd open, terwijl de officiële opening pas eind september plaatsvindt. Op diverse podia in de Schouwburg staan voor die dag optredens gepland die gratis te bezoeken zijn. Van klassieke muziek, klassiek ballet tot verhalen over Troje. Op zeker zeven extra podia buiten de Schouwburg staan die middag optredens gepland van zanggroepen, muziek gezelschappen en dansers. Voor de kinderen komen verhalenvertellers en toneelspelers naar Cuijk.

Bronzen Merlet
Tijdens het festival zal de Cuijkse soprane Deirdre Angenent – die nationaal en internationaal veel prijzen en onderscheidingen in de wacht sleept – de 7e Bronzen Merlet uitgereikt krijgen door cultuurwethouder Rob Poel. Alle musea en culturele instellingen zijn die dag gratis bezoeken.

Meer informatie
Cultuur aan de Maas is zondag 30 augustus van 12.00 tot 17.00 uur. De optredens beginnen om 13.00 uur. De gratis toegangskaarten voor de besloten concerten in het Grand Café en in het Schouwcafé kunnen worden opgehaald worden bij VVV/TOP (Maasstraat 17) of ‘In het kader van’ (Grotestraat 5a), of bestellen via http:// www.cultureelhartcuijk.nl of per e-mail: .

Het volledige programma van Cultuur aan de Maas is te vinden in de speciale 'Cultuur aan de Maas'-bijlage van De Maas Driehoek van dinsdag 25 augustus.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant