Afbeelding

Trammelant voert 'Bond, B or not to B' op

Kunst en cultuur 49 keer gelezen
OEFFELT/GRAVE | Trammelant, de al jaren befaamde muziektheatergroep, komt in 2015 met een nieuwe voorstelling: Bond, B or not to B. De vele trouwe toeschouwers mogen zich weer verheugen op een vreemdsoortig en daarom lachwekkend stuk dat wordt opgevoerd op de twee kenmerkende platte karren. Onder andere Oeffelt, Grave en Ravenstein worden binnenkort aangedaan door Trammelant.

[image=313809]

Het publiek kan op zelf meegebrachte stoelen wederom genieten van een door Rob Beumer geschreven en geregisseerde absurde voorstelling. Deze, op de wereld van 007 geïnspireerde en in samenspraak met de groep geschreven voorstelling zal weer opgeluisterd worden met veelal zelf gecomponeerde en soms gecoverde muziek die dweept met de typische Bond muziek. Lol gegarandeerd.

Verhaallijn...
'Bond, B or not to B' vertelt het verhaal van James himself en meer bekende Bond figuren zoals de meeste van u hen kennen van de legendarische boeken- en filmserie. Trammelant brengt als het ware een nieuwe film uit. Maar in trammelant-stijl: op de platte kar. Maar ook in deze voorstelling dreigt de wereld ten onder te gaan en er wordt van Bond verwacht deze te redden. James beleeft nog nooit vertoonde avonturen en zal zich, tot grote verrassing van zichzelf, noodzakelijkerwijs moeten aansluiten bij groeperingen waarvan de meesten onder u liever niet bij gevonden willen worden.

Trammelant
Muziektheatergezelschap Trammelant bestaat alleen als het speelt. Het is een clubje gedreven theatermakers uit een wijde regio, gespecialiseerd in muzikaal straattheater. Al meer dan 30 zomers lang kiest het rondtrekkende Trammelant voor een eigen soort absurd realisme en brengt gerust een verhaal zonder verhaallijn op de planken. In de meestal zelfgeschreven stukken ligt de ellende voor het oprapen, pal voor de voeten van het publiek dat de billen bij elkaar knijpt en schatert van plezier. Trammelant werkt zonder gebruik van subsidies en maakt geheel in eigen beheer haar producties. Voor de financiering gaat na afloop de pet rond. Het publiek stroomt jaarlijks toe met zelf meegebrachte stoelen en met contanten voor in de pet.
Na afloop van de voorstelling brengt een borrel in een naburig café, spelers en toeschouwers bij elkaar en leidt keer op keer tot talrijke nieuwe ontmoetingen.

Speellijst
Trammelant speelt deze voorstelling in totaal zes keer, waaronder in Oeffelt ('t Veerhuis, vrijdag 28 augustus), Grave (Het Arsenaal, zaterdag 5 september) en Ravenstein (De Keurvorst, zaterdag 12 september). Alle voorstellingen beginnen om 20.30 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant