Afbeelding

Summmertime brengt Gennep in jazzsfeer

Kunst en cultuur 48 keer gelezen
GENNEP | Het Gennepse zomerfeuilleton Summmertime is inmiddels goed op weg. Zaterdagmiddag genoten de talrijke bezoekers van het zonovergoten Nierssstadje van het heerlijke Pruuvemmment. Voor de vijfde aflevering in de achtste jaargang verkeert aankomende zaterdag Gennep in jazzsfeer. Summmertime presenteert dan Jazz in Nierstown.

Vanaf 14.00 uur slaat jazz de klok in het sfeervolle Gennep. Het programma is samengesteld door Gennepenaar Toine Schepers. Het Jan Lindersplein en de Markt zijn de speellocaties voor internationaal vermaarde bands. Met een doorlopend programma vanaf tot ongeveer 19.00 uur komen de liefhebbers van jazz, blues en heerlijke muziek volop aan hun trekken in hartje Gennep. Jazz in Nierstown heeft zaterdag een Duits karakter. Twee van de drie jazzformaties hebben een Duitse bezetting.

[image=312838]

Vetsap Kwartet
Het Willy Vetsap kwartet met Coen de Veth (altsaxofoon), Dave Willems (gitaar), Fedde Sappelli (contrabas) en Paul van Nistelrooij (drums) staat voor jazz zonder opsmuk, gruizig en ongekookt. De band vormt de reïncarnatie van legende Willy Vetsap, die al in de 16e eeuw verkondigde: Grooveo Ergo Sum ("Ik groove dus ik ben"). Jazz in zijn puurste vorm met swingende bebop, energieke vamps, mysterieuze klanken afgewisseld met melodierijke ballads.

Jan Schwarte
De Jan Schwarte band uit het Duitse Solingen met vier jonge blues-musici Jan Schwarte (lead-gitaar), Joe Blues (zang), Knut Reiter (bas) en Frank Salz (slagwerk) is met talentvolle optredens sterk in opmars in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Op YouTube zijn talloze nummers van deze band te vinden en hun website trok al tienduizenden bezoekers.

[image=144859]

Tommy Schnellerband
Topact van Jazz in Nierstown 2015 is de Tommy Schnellerband. Deze internationaal vermaarde band heeft opgetreden door heel Europa en komt nu dus ook naar Gennep. Vermaarde musici als Larry Garner, Ron Williams en Henrik Freischlader hebben met de band gemusiceerd. Soul, funk, blues, jazz met improvisatie. Met zijn saxofoonspel en zijn imponerende stem brengt hij zijn publiek in vervoering. De band bestaat, naast Tommy Schneller, uit de bandleden Jens Filser (gitaar, zang), Gregory Barrett (keyboard, zang), Gary Winters (trompet, bugel), Dieter Kuhlmann (trombone), Bernhard Weichinger (slagwerk) en Maik Reishaus (bas).
Voor meer informatie over het programma van zaterdag ziehttp://www.summmertimegennep.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant