Afbeelding

Verbazing over benoeming kapelaan

Religie 266 keer gelezen
SINT ATNHONIS – In de Parochie Maria, Moeder van de Kerk wordt met verbazing gereageerd op de benoeming van de omstreden pastor Dominique Donders tot kapelaan van de megaparochie die geleid wordt door pastoor Norbert van der Sluis.

[image=312830]

De 53-jarige Dominique Donders werd in 2013 aanvankelijk veroordeeld voor het bezit van kinderporno (een boete van 1500 euro), maar later werd Donders door het Gerechtshof in Den Bosch vrijgesproken hiervan. Het bisdom Den Bosch zetten Donders op non-actief en sindsdien is hij niet meer actief geweest in het parochiepastoraat.
De rechtbank veroordeelde de pastor omdat hij pikante foto's van jonge modellen had gedownload om er een album van te laten maken. Op zeker 28 foto’s stonden volgens de rechtbank minderjarige meisjes. Het hof was daar niet van overtuigd en sprak Donders later vrij.
Na het verzoek van het bisdom om Donders als kapelaan aan te stellen, heeft het bestuur van de parochie Maria, Moeder van de Kerk zich ‘ernstig en zorgvuldig’ beraden. Na enkele gesprekken met pastor Donders heeft het parochiebestuur ‘ja’ gezegd tegen het bisdom. "Bij zijn gedrag kunnen kanttekeningen worden geplaatst, maar zijn pastorale integriteit is niet in het geding", laat het bestuur van Maria, Moeder van de Kerk weten op zijn website. Het is de bedoeling dat Donders op korte termijn al zal voorgaan in vieringen en bij uitvaarten en ook andere pastorale taken zal gaan vervullen. Dit hangt samen met de toekomst van de huidige kapelaan Peter Raaphorst, die momenteel met het Bisdom praat over een functie buiten de megaparochie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant