Afbeelding

Watertanden op SumMmertime

Kunst en cultuur 78 keer gelezen
GENNEP - De vierde aflevering van het Gennepse zomerfeuilleton Summmertime staat zaterdag in het teken van de eigen grond. Naast het bekende Pruuvemmmènt met allerlei lekkers van eigen bojjum op het Jan Lindersplein komen de liefhebbers van muziek uit de eigen streek op de Markt volop aan hun trekken met Chapeau.

[image=312758]

Het vierde Pruuvemmmènt wordt weer geïnitieerd vanuit Summmertime. Tijdens het Pruuvemmment worden, net als voorgaande jaren, door gemeente Gennep de herinnering t-shirts voor de Gennepse 4-daagse lopers uitgedeeld. De wandelaars kunnen zich vanaf 11.30 uur melden bij de kassa, waar ze op vertoon van hun inschrijfbewijs een aantal consumptiebonnen en een kaartje krijgen. Hiermee kunnen ze na de opening om 12.00 uur hun shirt ophalen bij de kraam van de gemeente. Wandelaars die zaterdag 18 juli verhinderd zijn, kunnen iemand anders met hun inschrijfbewijs sturen of hun shirt op maandag 20 juli tussen 13.30 en 19.00 uur (zo lang de voorraad strekt) bij het gemeentekantoor ophalen.

Streekproducten
De basis van het Pruuvemmmènt 2015 bestaat vooral uit (groente)producten uit eigen streek. De organisatie heeft zich verzekerd van de steun van CNC met een uitgebreid assortiment aan champignons en Jan Linders met een groot assortiment streekproducten die belangeloos geleverd worden. Rond het terras van Brasserie 't Geveltje verwerken ruim 20 regionale en plaatselijke ondernemers de heerlijke verse streekproducten. En alle lekkers dat uit de Pruuvemmmènt-keukens komt, is natuurlijk te proeven. Overheerlijke spijzen en smakelijke gerechtjes met vlees, kaas, brood, groenten, fruit, honing , olie en kruiden staan klaar naast bijzondere drankjes van koffiebonen en wijnranken. En mocht er na afloop nog voedsel over zijn, dan wordt dat niet vernietigd maar gedoneerd aan de voedselbank. Daarnaast presenteert de stedenbandorganisatie GESP (, Gennep, Gelnica en San Pedro de Lovago) haar programma en doelstellingen.

Chapeau
Op de Markt treedt de regionale band Chapeau op. Vaste volgers van Chapeau weten wat ze mogen verwachten: een zeer gevarieerd repertoire van nummers uit het jazzy, latin, classic pop, westcoast en zydeco genre, afgewisseld met eigen songs. Harry Brons, Cor Donné, Pierre Hendriks en Marcel Simons maken gebruik van saxofoons, dwarsfluit, klarinet, gitaren, banjo, bas, piano, mondharmonica, accordeon ,drums/percussie en meerstemmige zang. Pure muziek op een prettig, gepast volume. Kortom, de ideale muzikale omlijsting van een middag hartje Gennep.
En uiteraard is alles weer gratis toegankelijk, zodat niks volop genieten van de combinatie van klankvolle drank en heerlijke spijs in de weg hoeft te staan. Hier pronkt de plaatselijke en regionale, bourgondische trots. Zie ook www.summmertimegennep.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant