Afbeelding

Nieuwbouw in De Valuwe opgeleverd

Wonen 129 keer gelezen
CUIJK | De nieuwe bewoners van de 26 huurappartementen en elf huureengezinswoningen in de Cuijkse wijk De Valuwe ontvangen vandaag en morgen de sleutels van woningcorporatie Mooiland. De nieuwbouwwoningen zijn gelegen het einde van de Guldengaarde in Cuijk-Noord. "Langzaam maar zeker krijgt de vernieuwing van De Valuwe ook fysiek gestalte. De overhandiging van 37 sleutels voor appartementen en eengezinswoningen is een echte mijlpaal", aldus wethouder Gerard Stoffels (ABC).

[image=312679]

Aan de Guldengaarde en Angelotstede, tegenover het Valuweplein, is Bouwbedrijf Pennings vanaf september 2014, in opdracht van Mooiland, verantwoordelijk geweest voor de uitvoering van de bouw.
De 26 huurappartementen zijn gelegen aan de Angelotstede met de woonkamer en het balkon is naar het Valuweplein gericht. Alle appartementen hebben een royale woonkamer, keuken, toilet, badkamer en twee slaapkamers. Naast de ruime inpandige berging heeft elk appartement op de begane grond ook nog een aparte berging. In het gebouw is een lift aanwezig. Mooiland heeft het dak van het appartementengebouw voorzien van een aantal zonnepanelen. De opbrengst van deze duurzaam opgewekte energie komt ten gunste aan de bewoners van de appartementen. Ook voorziet het appartementengebouw van een gemeenschappelijke satellietontvangst. Hiermee zijn ontsierende schotels aan de gevels passé.

Gemeenschappelijke binnentuin
De elf eengezinswoningen zijn gelegen aan de Goudenrijderstede en Valuwsedijk, Ze hebben een woonkamer/keuken, toilet, badkamer en twee slaapkamers. Naast twee inpandige bergingen heeft elke woning ook nog een buiten berging. Bijzonder is dat het terrein wordt afgesloten en er een gemeenschappelijke binnentuin wordt ingericht.

Revitalisering De Valuwe
Er was zeer veel belangstelling voor de verhuur van de appartementen en eengezinswoningen.. Mirjam Kräwinkel, directeur Mooiland: "De woningen zijn een mooie toevoeging aan De Valuwe. En weer een mooie stap in het realiseren van een nieuw kloppend hart in het centrum van de wijk na het opknappen van het plein en het winkelcentrum."
De oudste uitbreidingswijk van Cuijk, De Valuwe, wordt ingrijpend en gefaseerd vernieuwd. Met de oplevering van de 37 nieuwbouwwoningen is de woningbouw van fase 2a gerealiseerd. Eind augustus start de gemeente met de aanleg van de definitieve bestrating en worden er ook extra parkeerplaatsen aangelegd. De werkzaamheden duren ongeveer vijf weken. Hiermee wordt ook de openbare ruimte van deze fase afgerond.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant