Afbeelding

Leisurelands: VDB/LO wil eerst alternatieve route

Politiek 29 keer gelezen
OVERLOON | De VDB/LO-fractie in de Boxmeerse gemeenteraad stemt niet op voorhand in met de plannen van Leisurelands, dat het Schaartven en de omliggende gebieden in Overloon in 2016 zal overnemen en exploiteren. VDB/LO wil echter eerst een 'adequate alternatieve route aan de westkant van de A73 als de afsluiting van de Holthesedijk een feit is'.

[image=312659]

"We willen dat dit voor de besluitvorming van september 2015 gaat plaatsvinden in een concreet plan voordat we toestemming geven om de Holthesedijk af te sluiten", aldus VDB/LO, die ook wil weten welke kosten die afsluiting en alternatieve route met zich meebrengen. "De inrichting van de nieuwe route moet minimaal gelijk blijven aan de huidige Holthesedijk."
Tevens heeft VDB/LO aan het Boxmeerse college van B en W schriftelijke vragen gesteld over alternatieven voor de scouting. De coalitiepartij wil verder voorafgaand aan de raadsvergadering over het Schaartven inzicht in het beheersplan van Leisurelands.

Leisurelands
Per 1 april 2016 moet het Schaartven, samen met enkele gronden ten noorden van de Holthesedijk, in handen komen van Leisurelands, dat het recreatiegebied gefaseerd wil ontwikkelen. Leisurelands is eigenaar van circa twintig recreatieplassen in Nederland, waaronder de Mookerplas in Plasmolen. Leisurelands heeft de toezegging gedaan dat de Overloonse plas gratis bereikbaar blijft voor recreanten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant