Afbeelding

Dancefeest Paradiso bij ‘Schijt aan de grens’

Kunst en cultuur 57 keer gelezen
VENRAY/OVERLOON - Op zaterdag 5 en zondag 6 september vindt het culturele evenement Schijt aan de Grens plaats. Met dit evenement wil het bestuur kunst en cultuur uit het gebied tussen het Limburgse Venray en het Brabantse Boxmeer samenvoegen en de provinciegrenzen overschrijden. De deelnemende grensdorpen zijn Maashees, Vierlingsbeek, Overloon, Geijsteren, Smakt en Holthees.

[image=312599]

In Venray verandert op zaterdagavond 5 september de St. Annakapel op het St. Annaterrein voor een avond in het 'Paradiso van Venray'. Die avond wordt namelijk het grensoverschrijdende dancefeest Borderline georganiseerd, in het kader van het tweedaags festival Schijt aan de Grens. Een bijzondere gebeurtenis, want nog nooit eerder is de voormalige kerk gebruikt voor een dancefeest voor jongeren vanaf achttien jaar.
De line-up bestaat uit internationaal bekende dj's, afkomstig uit de regio. Zo staat de zeer succesvolle DJ Jordy Saämena, beter bekend als GANZ deze avond achter het altaar te draaien. Ook de uit Venray afkomstige Mo Alitou, die deze zomer in grote clubs op Ibiza staat, treedt tijdens Borderline op. Lucky Done Gone, Gijs Voesten uit Oirlo, maakt het rijtje aan grote namen af. Eerder draaide hij op grote festivals en zalen als Sziget, Paradiso en het Solar Weekend festival.
Voor veel jongeren zal het de eerste keer zijn dat zij deze voormalige kerk, die normaal niet vrij toegankelijk is, van binnen zien. Tijdens het evenement wordt de grens tussen de moderne muziek en de historie van het gebouw opgezocht. Zo wordt er oud beeldmateriaal uit de tijd dat het St. Annaterrein nog werd gebruikt als psychiatrische instelling geprojecteerd. Jongeren uit Boxmeer en omgeving worden uitgenodigd om de provinciale grens over te steken.
Binnenkort wordt er meer informatie bekend gemaakt over het programma van Borderline en de kaartverkoop.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant