Afbeelding

Inspiratie voor havo en vwo Metameer

Onderwijs 55 keer gelezen
STEVENSBEEK - Een profielwerkstuk maken begint met een goed idee voor een onderwerp. Metameer haalt de kennis en kunde daarvoor uit de samenleving. Personen en bedrijven uit de regio kwamen donderdag 9 juli naar Metameer in Stevensbeek en lieten leerlingen van havo en vwo inspiratie opdoen voor hun profielwerkstuk.

[image=312317]

Metameerleerlingen van (tweetalig) havo 4 en (tweetalig) vwo 5 schreven zich in voor drie rondes. De Rabobank, MSD diergeneesmiddelen, Maasziekenhuis Pantein, een jurist, productinnovatie, communicatie en (web)design; de havisten en vwo’ers konden kiezen uit een breed aanbod. De wethouder Verstraaten van Boxmeer en burgemeester Sijbers van Sint Anthonis gaven een college over het openbaar bestuur. Leerlingen hebben alvast ideeën kunnen opdoen voor hun onderzoeksvraag en waar ze hun onderzoek eventueel kunnen uitvoeren. Metameer maakt graag de verbinding met het bedrijfsleven of overheidsinstanties waar alle partijen hun voordeel mee kunnen doen.
Het profielwerkstuk in havo en vwo is een ‘proeve van bekwaamheid’ waarin leerlingen zelfstandig een onderzoek opzetten en uitvoeren. Ze zijn daarna voorbereid en klaar om de stap naar hogeschool of universiteit te maken. Maar nu allereerst een belangrijk moment in het hele proces: kies een interessant onderwerp waar je met plezier een tijd mee bezig wilt zijn.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant