Afbeelding

Cultuurprijs Boxmeer krijgt Stimuleringsprijs

Kunst en cultuur 47 keer gelezen
BOXMEER | De Dr. PeelenCultuurprijs, de jaarlijkse cultuurprijs van de gemeente Boxmeer, wordt met ingang van dit jaar uitgebreid met een Stimuleringsprijs voor jonge en nieuwe initiatieven. "We hopen en verwachten ook dat tot nieuwe voordrachten zal leiden", stelt Peter Verdijk van de Dr. Peelen Cultuurprijscommissie.

[image=287904]

De Dr. PeelenCultuurprijs wordt op zondag 6 september alweer voor de elfde keer uitgereikt. De vijfkoppige commissie merkte dat 'er iets bij moest komen'. "Vooral de gevestigde namen worden voorgedragen", weet Verdijk. "Maar we weten dat er tal van jonge en vernieuwende initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en muziek zijn, die in het verleden niet werden voorgedragen vanwege de te verwachten concurrentie of vanwege het eenmalige karakter. Met name die initiatieven maken kans op de Stimuleringsprijs en we hopen dat zo'n prijs voor jongeren een extra stimulans kan betekenen om door te gaan met wat ze doen."

Voordragen
Initiatieven voor zowel de Dr. PeelenCultuurprijs als de Stimuleringsprijs kunnen per heden worden voorgedragen via de nieuwe website http://www.drpeelen.nl. "In het weekend van 27 en 28 augustus worden de drie genomineerden op de hoogte gebracht", vult Jan van Neerven van de commissie aan. "Verder zullen we aan het college, dat de uiteindelijke keuze maakt, één initiatief voordragen voor de Stimuleringsprijs."

Lees meer over de Dr. PeelenCultuurprijs in de editie Boxmeer-Sint Anthonis van nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 14 juli.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant