Afbeelding

Rock Academy slaat vleugels uit

Muziek 45 keer gelezen
OTTERSUM | Een groep van 25 artiesten in de dop werkt deze week keihard om de eerste lustrumeditie van de befaamde Rock Academy weer een geslaagde happening te maken. Na vier afleveringen in de arena op de Sport- en Speelstraat De Brink slaan de jonge artiesten de vleugels uit en strijken zaterdag 4 juli neer bij Cultureel Podium Roepaen in Ottersum.

Op het fraaie buitenpodium van de Ottersumse cultuurtempel met landelijke bekendheid is zaterdagavond het resultaat van maandenlange voorbereidingen en honderden uren repetities te zien. Met hier en daar een vleugje plankenkoorts vertolken de jonge artiesten (leerlingen uit de basisschoolgroepen 6 tot en met 8) aansprekende muzieknummers van internationale allure. En voor sommigen onder de deelnemers is het optreden op de Rock Academy fifth edition een opstap naar het grote podium. De organisatie, die de vleugels nu uitslaat naar een professionelere accommodatie heeft deelname ook opengesteld voor leerlingen uit het basisonderwijs in Ven-Zelderheide en Gennep.

[image=310829]

Thema
Begeleid door een team van professionals en ervaren rotten in de muziek- en showwereld zijn de kinderen al enkele maanden druk in repetitie. Waar in de beginjaren nog live zang sporadisch voorkwam tijdens de Rock Academy, wordt het leeuwendeel van de nummers tegenwoordig live gespeeld en gezongen. Voor de zang, het slagwerk, gitaarspel, en presentatie wordt gebruik gemaakt van de expertise muzikanten uit de regio. Danspasjes worden deels met eigen inspiratie ingestudeerd.
Het thema is filmmuziek. De bezoekers wanen zich zaterdagavond in een bioscoop waarin de filmmuziek de boventoon voert. Muziek uit klassiekers van James Bond, Disney-films en vele anderen wordt op eigen wijze vertolkt. Kaarten voor de Rock Academy zijn te koop bij de artiesten en bij Arts Bakkers van Hier in Ottersum.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant