Afbeelding

Gemeente stelt deadline voor picknickset

Algemeen 45 keer gelezen
GENNEP - De discussie om de veel besproken picknickset in het Gennepse Pagepark nadert het einde. Hoewel buurtbewoners het nog altijd niet eens over een definitieve plek, heeft de gemeente Gennep een deadline gesteld. Indien op 1 maart voor de tafel en bankjes geen plek is gevonden die de unanieme steun uit de buurt geniet, wordt de set verwijderd.

Het idee voor de picknickset werd in februari 2013 geopperd door buurtbewoners. De banken en tafel werden vervolgens geplaatst op het speelveld aan het Perron. Die plek leverde bezwaren van bewoners op. Omdat vanaf het zitje direct in de bad- en woonkamer gekeken kan worden voelen de bezwaarmakers zich aangetast in hun privacy. Een alternatieve plaats stuitte op bezwaren van andere buurtbewoners. Vanaf die locatie zou er onvoldoende zicht op de spelende kinderen zijn.

[image=296326]

Om de bewoners op één lijn te krijgen werd een mediator ingeschakeld. De bemiddeling van burgemeesters De Koning en welzijnsorganisatie Synthese boden geen soelaas. Ook een gehouden buurtonderzoek en een informatieavond leverden geen overeenstemming op.
In augustus bleek dat de discussie om de picknickset de gemeente Gennep veel overwerk bezorgd had. Ambtenaren hadden inmiddels 400 uren besteed aan de kwestie. Omgerekend betekende dat de kosten waren opgelopen tot 40.000 euro. "Hier loopt het uit de hand, er is een grens van kosten overschreden", reageerde de burgervader destijds. De Koning beaamde toen ook dat eerder een streep onder de kwestie gezet had moeten worden.

Deadline
Het college van B en W wil die streep uiterlijk 28 februari trekken. Voor 1 maart wil Gennep van de Pagepark-bewoners weten of zijn unaniem willen instemmen met de huidige locatie van de picknickset. Indien er voor een andere plaats gekozen wordt, dient deze eveneens door de hele buurt gedragen te worden. Mocht er geen overeenstemming bereikt worden, dan wordt de set verwijderd.

Wijze les
De afgelopen maanden werd de kwestie nog eens tegen het licht gehouden. Daarbij stak de gemeente de hand in eigen boezem. Zo bleek dat Gennep de keuze voor de huidige plaats niet voldoende beargumenteerde en bovendien verzaakte de resultaten van de peilingen on de de bewoners te communiceren in de wijk. Ook bleven diverse e-mails en brieven onbeantwoord.
Toch is er ook een lichtpuntje. In het collegebesluit wordt aanbevolen het dossier van de picknickset te gebruiken als casus om er bestuurlijk en ambtelijk wijzer van te worden. 'De materie zou onderwerp kunnen zijn van een zogeheten donderdagmiddagsessie om te ervaren hoe je als gemeente los van alle goede bedoelingen in een moeras terecht kunt komen en hoe je dit zowel als bestuur en als apparaat zou kunnen vermijden', is te lezen in het besluit.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant