Afbeelding

Eigen bus voor zorgboerderij De Haartse Hoeve

Zakelijk 230 keer gelezen
BEUGEN – Zorgboerderij De Haartse Hoeve in Beugen neemt in het nieuwe jaar een fonkelnieuwe bus in gebruik. Afgelopen maandag werd de aanwinst afgeleverd door Wim en Gertjan Verdijck van het gelijknamige garagebedrijf uit Beugen.

[image=296341]

Door Henny Lenkens

“Met dit vervoermiddel kunnen we beter en flexibeler inspelen op het vervoer van onze cliënten. Dit naast het reguliere vervoer zoals dit nu geregeld is”, vertelt een trotse Wil Schimmel bij de sleuteloverdracht, die plaats vond in een idyllisch sneeuwdecor.
Samen met echtgenote Nelly en een aantal vrijwilligers biedt Wil Schimmel op De Haartse Hoeve cliënten dagbesteding. De cliënten zijn zowel afkomstig uit het Land van Cuijk als uit de regio Maasduinen.

‘Beugens project’
Gertjan Verdijck omschrijft de nieuwe bus, die geschikt is voor negen personen, als compact en wendbaar. “Dat maakt het makkelijker om hem te besturen”, aldus Verdijck. Behalve Wil Schimmel zullen ook vrijwilligers achter het stuur kruipen.
Wil Schimmel omschrijft de bus als een ‘Beugens project’. Niet alleen is het vervoermiddel geleverd door het plaatselijke garagebedrijf Verdijck, de belettering is verzorgd door het eveneens Beugense Grafipoint.

Actief
De Haartse Hoeve, die begin 2014 de deuren opende, timmert toch al stevig aan de weg. Zo werd in maart, in samenwerking met NLdoet door de Lionsclub Land van Cuijk de binnentuin ingericht. En samen met vrijwilligers van Nutreco werd in samenspraak met Actieradius in september een tuinpad aangelegd en een omheining voor de toekomstige groentetuin gemaakt. Bijzonder is ook het in mei aangelegde ‘spirituele rusthoekje’, waar een Mariabeeld is geplaatst. En komende voorjaar wordt een nieuwe groentetuin aangelegd.
Voor mensen die nader kennis willen maken met De Haartse Hoeve organiseert de zorgboerderij in het voorjaar een open dag. Zie verder ook www.dehaartsehoeve.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant