Geslaagde handbalavond in Mill

Sport 33 keer gelezen
MILL - De mannen en vrouwen van MHV'81 hebben het thuispubliek zaterdag getrakteerd op een geslaagd avondje Mill. Door overwinningen op respectievelijk Volendam 2 en Leudal bleven de vier wedstrijdpunten in sporthal De Looierij.

In een zielloos duel tegen Volendam 2 was al snel duidelijk dat de ploeg van coach Tiny van Katwijk niet in de problemen zou komen. Een sterke beginfase (score 6-2) zorgde meteen voor een prettige voorsprong voor de Millse mannen. Een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. In de eerste helft etaleerde MHV verzorgd, aanvallend spel, en dat resulteerde in de 17-12 ruststand. In de tweede helft waren het juist snelle omschakelingen van dekking naar aanval, die MHV veel doelpunten opleverde. Via Bas de Gier, Lukas Koppes en Ben van der Heide bouwt MHV in deze fase de score uit tot 28-19.
In de slotminuten van het duel scoorde Koen van den Boom zijn eerste doelpunt in de Eerste Divisie. Uiteindelijk werd een eindstand van 34-25 op het scorebord gezet.

[image=295954]

Vrouwen
Met een zwakke maar wel gewonnen wedstrijd tegen het Limburgse Leudal hebben de dames van MHV’81 het jaar 2014 afgesloten. Trainer/coach Idink zag zijn dames slecht handballen, maar wel karakter tonen en daardoor met twee punten van het veld afstappen (22-20). Doordat de concurrentie om de bovenste plaatsen punten lieten liggen dit weekend, vieren de Millse dames de feestdagen als de nummer drie van de tweede divisie B met slechts twee punten achterstand op de nieuwe koploper Foreholte.
De wedstrijd van zaterdagavond moest het herstel worden van de nederlaag een week eerder in Arnhem. Idink hoopte dat de dames dit met goed handbal van zich af zouden spelen, maar het liep allemaal stroef en chaotisch. Idink zag het met lede ogen aan, maar sprak na afloop wel zijn waardering uit voor de vechtlust van zijn dames. “Ik ga ervan uit dat je van de tweeëntwintig wedstrijden er ca. tien matig speelt, zes voldoende en zes zeer goed. Nu halverwege liggen we aardig op koers voor dit schema. Belangrijkste is dat je die matige wedstrijden wel resultaat weet te behalen en dat hebben we afgelopen zaterdag gedaan. Als het even niet handballend lukt, dan maar de mouwen opstropen en de keihard vechten. Ook dat kunnen”.

[image=295955]

De stand bij rust (11-10) gaf de verhouding in het veld goed weer. MHV begon beter dan de Limburgse dames, maar liet gaandeweg verdedigend teveel steken vallen en stichtte aanvallend te weinig gevaar. Nadat MHV de stand op 4-1 had gebracht, wist Leudal bij 5-5 weer aan te sluiten. De Millse dames wisten wel weer weg te lopen naar 9-6, maar konden deze voorsprong niet vasthouden tot aan de rust.
In de tweede helft was het zichtbaar dat de afspraken in de verdediging nog eens doorgenomen waren in de pauze. Leudal wist nog maar moeilijk kansen te creëren, maar MHV deed dat evenmin. Hierdoor was het steeds stuivertje wisselen en dreigde Leudal halverwege de tweede helft de wedstrijd zelfs naar zich toe te trekken. Idink was blij dat de dames het in de slotfase nog konden opbrengen om het over een andere boeg te gooien: “Het was niet fraai, maar wel vol overgave en daar begint elk resultaat mee. Dat goed handballen komt wel weer, want dat zijn we echt nog niet verleerd. De feestdagen komen precies op tijd, dus kunnen we even gaan genieten van een prima eerste competitiehelft. In januari pakken we de draad weer op met direct enkele mooie wedstrijden tegen ploegen uit de huidige top zes. En dan zien we wel waar ons dat in april uiteindelijk brengt”