Afbeelding

'Ja' voor glasvezel in Mill en Sint Hubert

Zakelijk 53 keer gelezen
MILL - De gemeenteraad van Mill en Sint Hubert zei op donderdagavond unaniem ja tegen het voorstel van het college om te starten met een grootscheepse glasvezelcampagne. Eerder gaf ook de Cuijkse raad al akkoord op deze campagne.

[image=76077]

In de komende maanden wordt via die campagne uitgelegd hoe belangrijk het is om op zo'n supersnel telecomnetwerk te zijn aangesloten. Daarnaast zal er aan alle inwoners de vraag worden gesteld of men aan het breedbandnetwerk wil deelnemen. Bij voldoende deelname zal er in de gemeente Mill en Sint Hubert, net als elders in het Land van Cuijk, een supersnel glasvezel netwerk worden aangelegd, waarmee iedereen tegen concurrerende tarieven kan worden voorzien van snel internet, TV en telefoon.

Open netwerk
Dit wordt dan een open netwerk waarover meerdere providers gaan werken. Het glasvezelnet wordt aangelegd in een samenwerkingsverband met meerdere gemeenten.

Wat staat ons de komende tijd te wachten?
In 2015 zal de glasvezelcampagne worden opgestart. U krijgt dan meer informatie over het beoogde glasvezelnet in uw woonomgeving. Medio 2015 komen er glasvezelspecialisten bij u aan de deur om uit te leggen wat deelname aan Breedband voor u inhoudt en om aan u te vragen of u deel wilt nemen. Bij voldoende deelname wordt daarna het netwerk aangelegd.

Wat is een glasvezelnetwerk eigenlijk precies?
Over glasvezel kun je (net als over ADSL en kabel) internet, telefonie en televisie afnemen. Glasvezel kan alleen veel meer data-verkeer, dus een veel hogere internetsnelheid aan. Een bijzondere eigenschap van glasvezel is dat de snelheid waarmee je bestanden op internet kunt zetten (uploaden, bijvoorbeeld foto's in een online album plaatsen) even snel is als die van het bestanden ophalen (downloaden).
Kijk voor meer informatie op LvCnet.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant