Afbeelding

'Oudjes bloeien op bij welzijnsactiviteiten'

Algemeen 217 keer gelezen
CUIJK/HAPS - De bezuinigingen in de zorg hebben ook hun uitwerking op de welzijnsactiviteiten voor bewoners van Maartenshof Cuijk en De Schittering in Haps. Om toch ontspanningsactiviteiten te kunnen blijven organiseren, is onlangs de stichting Vrienden van Maartenshof en De Schittering opgericht. “Bewoners bloeien op tijdens zulke activiteiten”, aldus Hans Janshen.

[image=295978]

Janshen is lid van de cliëntenraad van Pantein. “Toen de bezuinigingen aan bod kwamen, hebben we gezegd dat er niet op de zorgverlening bezuinigd mocht worden, maar om de financiën op orde te krijgen, kwamen de welzijnsactiviteiten voor te liggen. Toen is besloten dat deze activiteiten geschrapt zouden worden.”
Het gaat volgens Janshen om het schrappen van muziekavonden, bingomiddagen en uitstapjes naar een kerstmarkt, boottocht of bedevaartsoord Kevelaer. Janshen: “Een muziekavond kost weliswaar alleen consumpties, maar als een koor komt zingen, ben je daaraan toch al snel honderd euro kwijt. En voor een bezoek aan Kevelaer moet een speciale taxi geboekt worden. Zulke ontspanningsactiviteiten dragen er aan bij dat mensen niet vereenzamen. Ze worden geactiveerd om mee te doen en te praten. Sommige senioren kwijnen anders echt weg. Het is daarom belangrijk dat we zulke welzijnsactiviteiten kunnen blijven organiseren. Maar de kosten hiervoor zijn zo’n 11.000 euro per jaar. Daarom hebben we deze stichting opgericht. U helpt ons al met een donatie vanaf 10 euro per jaar!”

Informatie
Zelf een bijdrage leveren? Stuur dan een e-mail naar , surf naar www.vriendenmaartenshofschittering.nl of haal een formulier bij de receptie van Maartenshof (Deken van de Ackerhof 29) in Cuijk of De Schittering (Hultenstraat 6) in Haps.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant