Afbeelding

Kerstspeech burgemeester De Koning

Algemeen 48 keer gelezen
GENNEP - Tijdens de Kaarsjesavond op de Markt in Gennep hield burgemeester Peter de Koning vanavond zijn jaarlijkse kerstrede. De tevreden terugblikkende burgervader riep op vaker het positieve gevoel met elkaar te delen.

[image=212732]

Kerst
Het einde van het jaar is de periode om terug te kijken en vooruit te blikken. 2014 was in veel opzichten een jaar van uitersten, hele trieste momenten volgden op ongekende hoogtepunten.
Toch kijk ik met een positief gevoel terug op het afgelopen jaar. En dat gevoel wil ik graag met u delen. Want dat mogen we wat mij betreft vaker doen, ons positieve gevoel delen. Of misschien doen we het wel, maar blijft het niet genoeg hangen. Negatieve verhalen beklijven immers langer dan positieve, omdat ze sterkere emoties oproepen. Je ziet dit ook terug in de balans van de berichtgeving in de media. Vaak zijn positieve verhalen niet nieuwswaardig genoeg en ligt de nadruk op negatieve berichten. Ook de insteek van reacties op internet is vaak negatief. En daarbij vervagen regelmatig de grenzen. Zodra iemand alleen al denkt dat een ander iets fout doet, wordt diens privacy of integriteit al snel geschonden. Ik vind dat zorgelijk.
Ook in het dagelijkse leven zijn we geneigd om onze klachten te schreeuwen en onze complimenten te fluisteren. Daardoor lijkt het soms of er meer fout gaat dan goed, terwijl er juist ook zo veel goed gaat. Laten we samen afspreken dat we dit in het nieuwe jaar meer gaan uitspreken. Er zijn zoveel voorbeelden in onze gemeente waar mensen elkaar vooruit helpen. Deze verhalen mogen verteld worden en we mogen daar zelfs trots op zijn! Dat is nu echt Gennep!
Ik ben ervan overtuigd dat, als iedereen zijn steentje bijdraagt en mee blijft doen, we ook van 2015 een vruchtbaar jaar kunnen maken. Mede namens het voltallige gemeentebestuur wens ik u en uw familie en vrienden fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant