Afbeelding

Genneps stadshart steeds fraaier

Centrum 47 keer gelezen
GENNEP - Het wordt steeds fraaier in het centrum van Gennep. Met de vernieuwde aanleg van de Torenstraat is het laatste puzzelstukje in het historische hart van het Niersstadje gelegd. Ter completering van de werkzaamheden onthulde wethouder Jan Welles het informatiebord voor de eerder dit jaar in ere herstelde stadspoort De Nieuwe Poort.

[image=295760]

Na de rioolwerkzaamheden in de Torenstraat werd de straat deels verlegd waardoor vanaf het stadhuis de in 2010 herstelde Martinustoren zichtbaar is geworden. Door het uniforme straatwerk ligt als het ware een loper tussen de Markt en de omgeving van de Martinustoren. De oude kerktoren is ingericht als interactief bezoekerscentrum en biedt vanaf de bovenste etage een prachtig uitzicht over de omgeving van Gennep.
Eerder dit jaar werd op de plek waar eeuwen geleden een stadspoort in de verdedigingswal zat de Nieuwe Poort geopend. Met een houten brug over de oude stadsgracht is een verbinding gerealiseerd tussen de parkeerplaats aan het Melkstraatje en de omgeving van de Martinustoren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant