Erik Ronnes gelooft in Boxmeerse BOL.com

  •   keer gelezen
BOXMEER - Economiewethouder Erik Ronnes van de gemeente Boxmeer gelooft in de oprichting van een gezamenlijke webwinkel voor en door Boxmeerse winkeliers. “In de toekomst wordt 30 tot 40 procent van alle inkopen online gedaan. Daar moet je als koopcentrum op inspelen”, stelt Ronnes.

[image=11649]

Uit een onafhankelijk rapport van adviesbureau BRO blijkt dat het winkelcentrum van Boxmeer als enige in het Land van Cuijk geoormerkt kan worden als ‘regionaal shoppingcentrum’. Om dit zo te houden, moeten Boxmeerse winkeliers stappen blijven zetten, meent Ronnes. “Het winkelgebied moet er een zijn waar je graag wil vertoeven. Verder ontbreken in Boxmeer nog bepaalde formules (bijvoorbeeld H&M, Lakeside, Wibra, Xenos) en de Kloostertuin verdient nog een goede trekker.”

Online concurreren
Een ontwikkeling die voor ondernemers zowel een bedreiging is als kansen biedt, is de stijging van online aankopen. “Dat is nu nog 18 procent, maar in de toekomst zal het percentage online aankopen groeien naar 30 tot 40 procent”, weet Ronnes. “Lokaal zou er een gezamenlijke webwinkel moeten komen. Veel mensen willen het liefst 24/7 hun inkopen doen. Het zou mooi zijn als dit op een gezamenlijke Boxmeerse koopsite kan à la BOL.com of Amazon, met kleding, hardware, producten, et cetera van de lokale winkels. Een soort BOX.com dus. Ik geloof wel in zo'n concept."

Meer over de 'Boxmeerse BOL.com' en het rapport van BRO in nieuwsblad De Maas Driehoek (editie Boxmeer-Sint Anthonis) van dinsdag 2 december.
Meer berichten