Afbeelding

SAN en CDA: deur dicht naar Boxmeer

Politiek 12 keer gelezen
SINT ANTHONIS – Raadslid Wouter Bollen deed namens zijn VVD-fractie donderdag in de gemeenteraad van Sint Anthonis een ultieme poging om de gemeente Sint Anthonis weer in gesprek te brengen met de gemeente Boxmeer, maar zijn opzet om het college met de evenknie in Boxmeer te laten werken aan een gemeenschappelijke regeling werd in de kiem gesmoord.

[image=293675]

Nadat burgemeester Marleen Sijbers namens haar wethouders had gesteld dat het college niet op de kwestie in wenste te gaan, was het CDA-raadslid Arno Rombouts die namens de coalitiepartijen SAN en CDA de door Bollen ingediende motie resoluut van tafel veegde. “Twee weken geleden hebben we een duidelijk besluit genomen ten aanzien van de samenwerking met Boxmeer. Er vindt geen intensivering plaats en dus geven wij geen steun aan de motie”, sprak Rombouts.
Bollen had eerder opnieuw zijn verbazing uitgesproken over de stap van SAN en CDA om de deur naar Boxmeer dicht te gooien. “Het zal gevolgen hebben voor de financiële begroting en het perspectief is veranderd. “We zullen ons zelf moeten dwingen om keuzes te maken.” In de door hem ingediende motie was juist de door Sint Anthonis gewenste regiefunctie opgenomen, liet hij weten.
Tijdens een onderonsje met Huub Bellemakers (SAN), die zich erover verbaasde dat de VVD het onderwerp had ingebracht, wees Bollen zijn collega-raadslid erop “dat de keuze zowel in positieve als negatieve zin invloed heeft op de begroting.” Bellemakers erkende dat het voor de toekomst inderdaad gevolgen kan hebben, maar niet voor de begroting van 2015. “Het is voor de toekomst van onze gemeente een essentieel onderwerp”, aldus Bollen.
Zowel Ad de Kort (SAN) als Wilbert Egelmeers (CDA) wensten weinig woorden vuil te maken aan de vastgelopen verhoudingen met Boxmeer. “Nu de ambtelijke samenwerking met Boxmeer niet verder wordt geïntensiveerd, verwachten wij van het college een alternatief voor samenwerking”, sprak Egelmeers. “Misschien staan we er over twee jaar anders tegenover”, zei collega De Kort. Hij wil inzetten op een samenwerking op gelijkwaardige basis, zoals die bij Cuijk, Grave en Mill is ingezet. “Van alle kanten in het Land van Cuijk trekken ze aan ons.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant