Afbeelding

Centrumvisie Cuijk centraal bij Opiniecafé

Algemeen 89 keer gelezen
CUIJK - Op donderdag 20 november vindt de achtste editie van het Opiniecafé Met Andere Woorden plaats in Cuijk. Het programma van het Café duurt ruim twee uur en zit boordevol debat, opinie, sport en muziek. Hoofdonderwerp is het plan Centrumvisie Cuijk van onze gemeente, getiteld 'Hart voor Ontmoetingen'.

[image=294098]

Het centrum wordt compacter om de herkenbaarheid te vergroten en de aantrekkingskracht te versterken. Horeca, detailhandel, diensten en cultuur staan hier centraal. Winkelstraten als Molenstraat en Kaneelstraat worden aanloopstraten en verliezen hun huidige status. Dat is tegen het zere been van de ondernemers. Met Andere Woorden: voor- en tegenstanders van de plannen gaan in discussie en ook het publiek kan zich roeren.

'Focus op'
Verder is jongerenwerker Antoinet Wijnakker te gast in de vaste rubriek 'Focus Op'. SV Olympia Cuijk heeft weer enkele talentvolle turnsters, waaronder jong talent Quinty Willems. Carlo Hagemann neemt de gastencolumn voor zijn rekening. Marius van den Elzen neemt bezoekers mee langs het Marius’ Filosofenpad in De Valuwe. "We hebben enkele sprekers die de virtuele zeepkist beklimmen voor onze rubriek Open Podium. Muziek tussen de bedrijven door en halverwege in de pauze door muziekgroep Enchanté", aldus de organisatie. De presentator van de avond is Jan Donkers.
Opiniecafé Met Andere Woorden is op donderdag 20 november in Zaal De Bond aan de Beversestraat te Cuijk. Aanvang is 20.15 uur en de entree is gratis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant