Afbeelding

Orkater en Kitty van Mil in De Weijer

Kunst en cultuur 8 keer gelezen
BOXMEER - Orkater is hét muziektheaterproductiehuis van Nederland. Zij brengen donderdagavond 6 november in De Weijer in Boxmeer een bewerking van het beroemde boek Narziss en Goldmund van Hermann Hesse. In het weekend is er een voorstelling van Kitty van Mil en een historische lezing door Herman Jan van Cuijk.

[image=292869]

‘Zij’ zijn in dit geval Wilko Sterke en Thijs Maas en zij zijn geselecteerd voor De Nieuwkomers, het talentenprogramma van Orkater. Voor deze voorstelling is er een unieke samenwerking met Korzo Producties en choreografietalent Jasper van Luijk. Dat betekent dat er drie jonge dansers het podium delen met Narziss en Goldmund.
Parool schreef over de voorstelling: ‘Aan eigengereidheid geen gebrek bij Wiko Sterke en Thijs Maas.’ En de Volkskrant eindigde hun recensie met: ‘Het is een voorstelling waarover je niet te veel moet nadenken. Je moet hem ondergaan.’
De voorstelling is donderdag 6 november om 20.15 uur. ntree is 14,50 euro, incl. drankje en garderobe.

'Vals plat'
Op zaterdag 8 november brengt Kitty van Mil ‘Vals Plat’ in De Weijer in Boxmeer. De voorstelling gaat over borstkanker, maar het is géén braaf verwerkingsprogramma van een (ex)-kankerpatiënt.
Wat het wel is? Een indrukwekkend relaas van een sterke vrouw, die laat zien dat het leven twee kanten heeft. Eén van de mensen die Kitty stimuleerden om deze voorstelling te maken, was haar vriendin Liesbeth List, ze zegt het volgende over de show: “Kitty bewerkte het verhaal tot een indringende theatersolo. Door de openhartigheid, de oprechtheid en de grensverleggende humor, de tragiek en de authenticiteit in ‘Vals Plat’, leren bezoekers de werkelijkheid van het leven onder ogen zien. Een werkelijkheid die hard is, maar ook teder, kwetsbaar en liefdevol.”
De voorstelling is zaterdag 8 november om 20.15 uur. De entree is 15,00 euro.

[youtube=4HaV8i56_-E]

Lezing Van Cuijk
Een dag later geeft Herman Jan van Cuijk een lezing ín De Weijer óver De Weijer. Er is natuurlijk genoeg te vertellen over het oude pand, dat al heel wat heeft meegemaakt. Dat is terug te zien aan het gebouw, dat door de jaren in verschillende bouwstijlen is gegroeid en verfraaid. Herman Jan en zijn vrouw Christine van Tienen schenken tijdens de lezing het prachtige portret van Maria Walburgis Josepha de Raet uit 1824 aan De Weijer. De lezing begint zondag 9 november om 15.30 uur in De Weijerzaal.
Meer informatie via www.deweijer.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant