Afbeelding

Aldi niet welkom in Mook

Zakelijk 56 keer gelezen
MOOK - Discountsupermarkt Aldi komt voorlopig niet naar de gemeente Mook en Middelaar. De plannen voor de vestiging van de Aldi op het perceel aan de Rijksweg 12 (waar nu Gelmo huist) vinden geen genade bij B en W van Mook en Middelaar, omdat op het perceel een bedrijfsbestemming rust.

[image=292492]

De gemeenteraad van Mook en Middelaar zou aan het collegebesluit kunnen tornen maar heeft daar dan wel een onderbouwd onderzoek voor nodig.
Het nu geldende Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL) meldt dat, ten aanzien van de vestiging van winkels in een landelijk gebied, detailhandel niet thuishoort op lokale bedrijventerreinen. Uitzonderingen zijn grove bouwmaterialen, landbouwmachines, brand- en explosiegevaarlijke stoffen en tweedehands auto's. Winkels moeten volgens het POL worden gevestigd in de bebouwde kom, bij voorkeur in- of aansluitend aan het kernwinkel- of voorzieningengebied. Ook in het nieuwe POL, waarvan het ontwerp dit jaar ter inzage heeft gelegen, zijn alleen winkels voor volumineuze artikelen en brand- en explosiegevaarlijke stoffen gewenst op bedrijventerreinen.
Ook de in 2010 vastgestelde Structuurvisie Lierdal waartoe het perceel aan de Rijksweg 12 ook behoort, staat de vestiging van een supermarkt niet toe.
B en W van Mook en Middelaar hebben geconcludeerd dat de vestiging van een Aldi supermarkt op de betreffende locatie in strijd is met het geldende en in voorbereiding zijnde provinciale en lokale beleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant