Afbeelding

Muziek en cabaret bij De Weijer

Kunst en cultuur 45 keer gelezen
BOXMEER - Op vrijdag 31 oktober staat Micha Wertheim in De Weijer in Boxmeer en daar is hij al eens vaker geweest. In De Volkskrant van afgelopen april zegt hij over het Boxmeers publiek dat ze heel goed kunnen luisteren. “Ze horen elke nuance van je tekst.”

[image=292483]

Perfect dus voor de try-out die hij er komende vrijdag gaat spelen. Hoewel... Zijn nieuwe show speelt hij eigenlijk niet voor zijn publiek, maar voor ‘Zich Zelf’. Met die titel duikt Micha dit jaar het theater in.
Wertheim won in 2004 het Leids Cabaret Festival en sindsdien heeft hij er alles aan gedaan om het zijn publiek naar de zin te maken. Fijn voor het publiek, maar was het ook een gelijkwaardig relatie? Precies. Daarom heeft Micha dus besloten dat hij deze keer de rollen om gaat draaien. Deze voorstelling maakt hij niet voor ‘Zich Zelf’. En dat doet hij natuurlijk scherp, geestig en prikkelend. Het optreden is vrijdag 31 oktober om 20.15 uur in De Weijer. Entree: 16,50 euro, incl. consumpie en garderobe.

Muziekcafé
In lijn met de start van het nieuwe theaterseizoen start op donderdag 30 oktober in De Weijer ook het Muziekcafé weer. Genieten van heerlijke muziek in een ongedwongen setting. Deze eerste begint meteen met een grote naam – The Ploctones - en met een groot genre: jazz. Muziekfacé is iedere laatste donderdag van de maand: in De Weijer om 20.15 uur De entree is 15,00 euro.

Wonderkinderen
Op zondag 2 november is het weer tijd voor ‘Cultuur en Cappuccino’. De tienjarige Julia Dietrich (10) gaat een concert weggeven op de harp. Ze speelt repertoire van Händel, Naderman, Glinka en Ibert. Julia heeft tot nu toe bij elke wedstrijd waaraan ze deelnam de eerste prijs gewonnen. Met dit concert vervolgt De Weijer een reeks met wonderkinderen van het conservatorium in Düsseldorf in het klassieke genre. De Weijer biedt een intiem podium en nét dat beetje buitenlandervaring voor deze jonge muzikanten.
‘Cultuur en Cappucino’ is zondag 2 november om 11.00 uur. Entree is 6,50 euro, incl. luxe koffie of thee.
Meer informatie en kaartverkoop: www.deweijer.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant