Afbeelding

Jurcik (SSS'18): 'Nieuwe serie starten'

Voetbal 13 keer gelezen
OVERLOON - SSS’18 liep afgelopen zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Trainer Ales Jurcik van de Overloonse tweedeklasser is evengoed tevreden over de seizoensstart. “We moeten deze nederlaag als leermoment zien.”

[image=292467]

De nederlaag tegen PSV (0-3) kreeg gestalte na een rode kaart voor Job Gielen wegens natrappen. “Dom, zoiets moet hij niet doen. Vijf minuten na die kaart kregen we de 0-1 tegen. Daarna hebben we een half uur lang goed gespeeld, maar we scoorden niet. Op het einde liepen zij nog uit naar 0-3. Jammer en balen, maar het is een goed leermoment. Zondag tegen Rood Wit’62 (in Helmond) zullen we er weer staan.”

Tevreden
Ondanks het verlies is Jurcik tevreden over de seizoensstart, zeker in de wetenschap dat in het verleden SSS een ‘slow starter’ was. “We hebben het goed gedaan, ook tegen een aantal sterke tegenstanders, zoals RPC en Marvilde. Wij moeten nu een nieuwe serie starten. Dat kan ook, want we krijgen de komende weken de ploegen onderin de ranglijst.”
Dankzij de goede start neemt SSS’18 in de tweede klasse H een tweede plaats in. Toch wil Jurcik zijn ploeg nog geen titelkandidaat noemen. “We zijn goed begonnen, maar pas in de winterstop stellen we eventueel onze doelstelling bij. We moeten eerst iedere ploeg gehad hebben om te weten of we voor het kampioenschap kunnen gaan.”

[image=292469]

Periodetitel
De eerste periodetitel heeft Jurcik nog niet uit zijn hoofd gezet. Daarvoor is wel hulp van buurman Volharding nodig. De achterstand op koploper ZSV is drie punten. “Als wij kunnen verliezen van PSV, kan Volharding ook winnen van ZSV.”
Elders kan Stormvogels’28 (één punt) thuis tegen SVC 2000 (twee punten) de rode lantaarn overdoen aan de Roermondse formatie.

[image=292468]

Programma tweede klasse H:
-Nieuw Woensel-Heeze
-RPC-Marvilde
-Venlosche Boys-Helmondia
-Rood Wit’62-SSS’18
-PSV-Sparta’18
-Stormvogels’28-SVC 2000
-ZSV-Volharding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant