Zwarte piet is geen issue in regio

Algemeen 46 keer gelezen
BOXMEER - Wel of geen zwarte pieten? De discussie of de knechten van Sinterklaas in het Land van Cuijk en de Kop van Noord-Limburg met de goedheiligman meekomen, lijkt - in tegenstelling tot de Sint en zijn witte paard zelf - stilletjes aan beide regio’s voorbij te trekken.

[image=229676]

Een rondgang langs de veschillende Sinterklaascomités leert dat zwarte piet gewoon welkom is in de regio om zijn strooigoed en cadeautjes te verdelen over de enthousiaste kids, die uitzien naar hun komst medio november. “Zwarte piet komt gewoon met ons mee”, blikte Sinterklaas onlangs vooruit op zijn intocht in Boxmeer op zaterdag 15 november, waar hij vanaf Julie Postel richting en door het centrum trekt. Navraag leert dat hij zijn pietemannen een dag later ‘gewoon’ meeneemt naar Cuijk, waar hij aanmeert op de Maaskade.

‘Welkom’
In de gemeente Mook en Middelaar zien ze voorlopig ook geen redenen om de intocht anders ‘in te kleuren’. “Voorlopig geen regenboog-, stroopwafel- of kaaspiet. In onze gemeente blijft zwarte piet gewoon welkom, zolang de wet niet anders verplicht”, schrijft het Mookse college van B en W op vragen van stichting Jeugd- en Jongerenwerk Mook. Burgemeester Willem Gradisen en de overige collegeleden willen zich niet mengen in de zwarte pietendiscussie. “Zolang de Raad van State nog geen uitspraak gedaan heeft laten wij alles bij het oude. Laat sinterklaas iets voor de kinderen blijven”, zegt de burgemeester. “Wij volgen wat dat betreft Diewertje Blok en het Sinterklaasjournaal.”

Wat vindt u eigenlijk van de zwarte pietendiscussie? Breng nu uw stem uit op onze poll elders op onze website Kliknieuws.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant