Afbeelding

'Weekmarkt Grave moet regiofunctie krijgen'

Algemeen 16 keer gelezen
GRAVE - De weekmarkt in Grave moet net als vroeger weer een regiofunctie krijgen. Dat is inzet van de herplaatsing van de vrijdagse weekmarkt naar het oude centrum. “Een nieuwe locatie en een nieuwe opzet”, aldus centrummanager Nico Schouten. De officiële opening is vrijdag 31 oktober om 10.30 uur door wethouder Daandels.

[image=292480]

“De afgelopen periode heeft de gemeente Grave samen met winkeliers, centrummanagement en uiteraard de marktkooplieden gekeken naar een nieuwe locatie van de markt”, legt Schouten uit. “Daar zijn de Hoofschestraat, Hoofdwacht en de Markt uit komen rollen. Net als vroeger lekker midden in het centrum. Dat maakte de markt vroeger zo sterk. Het streven is om de weekmarkt (elke vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur) weer een regiofunctie te geven, dus ook voor inwoners van de omliggende dorpen.”

Activiteiten
Schouten geeft aan dat samen met (omliggende) winkeliers constant bekeken wordt of gezamenlijke activiteiten opgezet kunnen worden. “De eerste activiteit is al komende vrijdag, wanneer de heropening van de markt ‘nieuwe stijl’ wordt gevierd. Uiteraard krijgen de kramen een feestelijke aankleding en zal wethouder Daandels tegenover het historische stadhuis de officiële handeling verrichten. Erg leuk is vooral de proeverij, waar marktkooplieden hun lekkernijen laten proeven of hun producten presenteren. Ook zullen er speciale openingsaanbiedingen zijn”, weet Schouten.
Bezoekers van de Graafse weekmarkt worden tevens gefêteerd op een kop snert of een kop chocolademelk. “Er staan ruim twintig kramen die zorgen voor een grote diversiteit. Door de extra activiteiten en aanbiedingen halen we de drempel weg voor mensen om komende vrijdag naar de weekmarkt in het centrum van Grave te komen.”

[image=239623]

Beleef Grave.nl
De nieuwe opzet van de weekmarkt past ook in de strategie van het Graafse centrummanagement om de stad aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek. “Vandaar die regiofunctie. Wist je dat Grave de enige stad in Nederland is waar het aantal winkels de afgelopen periode is toegenomen? Verder zijn we bijna klaar met Beleef Grave.nl, een website met alle winkels, activiteiten en bezienswaardigheden van Grave”, besluit Schouten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant