Afbeelding

5G: Excellent wint topper, ook zege HBV

Voetbal 15 keer gelezen
OPLOO/BEERS - Excellent en HBV blijven ongeslagen. Excellent versloeg nummer drie Estria en zorgde er middels een 4-0 overwinning voor dat die ploeg nu op zes punten staat van de Oploose formatie en HBV, dat op eigen veld een moeizame 3-1 overwinning boekte op laagvlieger VIOS'38. DSV staat derde na duidelijke derbywinst tegen Toxandria.

[image=291839]

Vertrouwen in de goede afloop, dat hadden de aanhangers van HBV vooraf natuurlijk al. Daarvoor is de vorm van goaltjesdief Jeroen Bardoel nu eenmaal te goed. Bovendien incasseert VIOS'38 dit seizoen gemakkelijk de tegendoelpunten. Toen Bardoel al na 60 seconden de score opende en Roy Rutten (kopbal) nog voor minuut 10 de stand op 2-0 bracht, ging iedereen er nog eens goed voor zitten. De HBV-supporters kwamen echter bedrogen uit. Het spelniveau kakte in en VIOS kon voor rust zelfs nog tegenscoren. Wederom Bardoel maakte er in de tweede helft 3-1 van door een zelf 'verdiende' penalty raak te schieten.
Excellent was thuis veel te sterk voor Estria: 4-0. Door de Oploose overwinning is buurman DSV nu de nieuwe nummer drie. De equipe uit Sint Anthonis bleef in de derby tegen Toxandria voor de vijfde keer op rij ongeslagen. Dankzij de geflatteerde 4-0 winst gaat DSV op basis van een beter doelsaldo over Estria heen op de ranglijst.

Leuke pot in Oeffelt
In Oeffelt kon iedereen genieten van een leuke pot voetbal tussen De Zwaluw en Gassel. De einduitslag was uiteindelijk 3-2, maar daarmee deden vooral de gasten zichzelf tekort. Boyd van Sambeek maakte beide Oeffeltse treffers, Ramon van der Venne (alweer zijn negende) en Roel Strik scoorden tegen. Gassel raakte in het laatste kwartier twee keer de lat en zag aan de andere kant Bas van Luijk binnenprikken: 3-2.

Uitslagen vijfde klasse G:
-Excellent-Estria 4-0
-HBV-VIOS'38 3-1
-DSV-Toxandria 4-0
-De Zwaluw-Gassel 2-2
-Fiducia-Sambeek 3-1
-Sint Hubert-HRC'27 2-2

Stand aan kop:
1. HBV 7-19
2. Excellent 7-19
3. DSV 7-13
==============
4. Estria 7-13
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant