2H: Eerste verlies SSS, winst Volharding

Voetbal 33 keer gelezen
VIERLINGSBEEK - SSS'18 is tegen de eerste (forse) nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van coach Ales Jurcik verloor vandaag op eigen veld van PSV: 0-3. Gisteravond al was Volharding in de derby tegen Stormvogels'28 te sterk voor de Siebengewalders. De 3-1 overwinning voor de thuisploeg kwam pas in blessuretijd tot stand.

[image=287694]

Stormvogels dacht in Vierlingsbeek genoeg gedaan te hebben voor een punt toen Thomas Creemers vlak voor tijd de 1-0 van Pepijn van Geenen, gescoord halverwege de eerste helft, ongedaan maakte. Het venijn zat 'm echter in de staart. De doelman van de gasten moest een doorgebroken aanvaller neerhalen, waarna Mark Blenckers de penalty binnenschoot. De formatie van coach Sjaak Erps was gebroken en incasseerde in de 98ste minuut ook nog de 3-1 via Roel Gerrits. Een hard gelag voor een goed spelend Stormvogels, dat door de nederlaag laatste blijft.

Rode kaart breekpunt
Voor de toeschouwers langs de lijn in Overloon viel er in de eerste helft bij SSS'18-PSV weinig te genieten. Kansen waren schaars. 'Actie' was er wel direct na rust toen Job Gielen natrapte en SSS met tien man verder moest. Door die numerieke minderheid verschoven de krachtsverhoudingen binnen de lijnen en dankzij een intikker van Martin de Laat kwam PSV na een uur spelen op 0-1. Het duel werd in de slotfase beslist door Jordi van Meurs en Wesley Plugers: 0-3. De Overloners zakken naar een tweede plaats omdat ZSV met 3-5 zegevierde bij Sparta'18.