Afbeelding

Nieuwsblad De Maas Driehoek gaat verhuizen

Algemeen 40 keer gelezen
BOXMEER - Nieuwsblad De Maas Driehoek en Kliknieuws gaan per 1 november verhuizen naar een nieuw pand. De krant vertrekt naar een zichtlocatie aan de Steenstraat 117 (bij de rotonde van de Spoorstraat en Beugenseweg) in Boxmeer. “We zijn inmiddels de enige grote krant met een regionale functie die nog gevestigd is in het gebied waarover wordt geschreven”, weet directeur-eigenaar Roland de Winter van De Winter media groep.

[image=292181]

Kantoormanager Kees Bentvelsen is tevreden dat De Maas Driehoek binnenkort is gevestigd in een pand op een zichtlocatie. “Vanaf 1 november komen dagelijks honderden automobilisten langs ons pand. En dankzij de nieuwe reclameuitingen voor de krant en Kliknieuws zijn we straks nog beter in staat ons te profileren als dé krant voor het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg. Vrijwel iedereen kent al Kliknieuws en Kliksport, maar lang niet iedereen weet dat het de dagelijkse (sport)nieuwssites zijn van De Maas Driehoek en andere weekbladen die De Winter media groep uitgeeft.”
Kees vervolgt: “We staan bovendien aan de vooravond van een aantal vernieuwingen en veranderingen, zowel offline als online. Onlangs is onze vernieuwde Kliknieuws App gelanceerd en er gaat nog meer geïnvesteerd worden in online nieuwsverlening. Op dit moment zijn we bezig om de ‘krant van de toekomst’ te ontwikkelen. In die zin sluit de verhuizing naar een ander pand ook prima aan op toekomstige ontwikkelingen.”

‘Past bij onze groei’
“Zo’n elf jaar geleden hebben we besloten om De Maas Driehoek te beginnen. Het bleek een schot in de roos”. vertelt directeur-eigenaar Roland de Winter van De Winter media groep, de uitgever van deze krant. “De tijd is snel gegaan, want dit huis-aan-huisblad is niet meer weg te denken uit de regio. De verhuizing naar een nieuw pand op een zichtlocatie hoort bij de groei die deze krant meemaakt.”
“Het idee was om een krant te beginnen met een groot achterland en een groot lezersbereik. Een nieuwskrant waarin verenigingen, middenstanders en evenementen volledig tot hun recht kwamen”, vervolgt Roland. “Zo’n krant was er toen in deze regio nog niet, want de concurrerende huis-aan-huisbladen richtten zich toen op hele andere zaken. De huidige oplage is 54.500 exemplaren, verreweg de grootste krant van de regio en inmiddels ook nog de enige grote krant die nog is gehuisvest in de regio waarover geschreven wordt.”

Marktleider
In tien jaar tijd is De Maas Driehoek uitgegroeid tot marktleider in het Land van Cuijk en de Kop van Noord-Limburg. Eerst met een kantoor in Oploo, sinds 2005 met een eigen kantoor in in Boxmeer en vanaf 1 november in een ander pand op een zichtlocatie langs de invalswegen aan de Steenstraat 117 in Boxmeer. De Winter: “Nog steeds profileren we ons met nieuws dat niet in andere huis-aan-huisbladen staat. Denk daarbij aan zakelijk nieuws, berichtgeving over de lokale politiek en aankondigingen van verenigingen en evenementen. Oftewel: Eigen nieuwsgaring en geen verzameling van aangeleverde persberichten. Een krant met redacteuren, correspondenten en verkopers die met beide benen stevig in de klei staan in het gebied waarover ze schrijven en waar ze werken! Bovendien hebben we een eigen en goed functionerend bezorgerskorps waar we bovenop zitten, zodat mensen elke dinsdag de krant krijgen.”

[image=292182]

Kliknieuws
De Maas Driehoek gaat ook qua manier van nieuws brengen verder dan andere weekbladen, weet Roland. “We bieden niet alleen meer dan de weekbladen in ons gebied, maar dankzij Kliknieuws.nl en Kliksport.nl kunnen wij eveneens concurreren met de dagbladen. Bij grote nieuwsfeiten is dat de afgelopen jaren ook al gebleken. Als mensen ergens sirenes horen, kijken ze automatisch op Kliknieuws wat er gebeurd is en op zondagavond surf je naar Kliksport voor de uitslagen, verslagen en foto’s van het regionale amateurvoetbal. Ik voorzie daarom ook een mooie toekomst voor De Maas Driehoek, zeker in combinatie met Kliknieuws, Kliksport, de sociale media en onze nieuwe app. Het lokale nieuws wordt steeds belangrijker. Mensen willen weten wat er in hun straat en een straat verderop gebeurt, niet wat er tientallen kilometer verderop is gebeurd.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant