Afbeelding

Aan de slag in Avonturenpark De Hinde

Zakelijk 56 keer gelezen
LANGENBOOM – Onbekend maakt onbemind. Dat gaat ook wel op voor het Aktiviteitenpark De Hinde in Langenboom. En dat geheel ten onrechte, want voor iedereen die graag actief bezig wil zijn met uitdagende spellen als Adventuregolf en klomp- en voetgolf en misschien ook nog een hapje willen eten, is dit een echte aanrader.

“Kijk maar eens rond, dit is toch een perfecte locatie voor een gezellige familiedag, personeelsfeest of buurtfeest”, vertelt de 63-jarige Jo Kuppen. Samen met echtgenote Nelly (63) en dochter Femke (36) leidt hij het spellenpark.

[image=291910]

Omslag
Bijna twintig jaar (vanaf 1988) was De Hinde een kinderboerderij, maar in 2006 werd het roer radicaal omgegooid. Op voorstel van Femke werd het 5 hectare grote dierenpark eigenhandig door duizendpoot Jo Kuppen omgebouwd tot een letterlijk en figuurlijk golvend groen landschapspark. “We zijn er twee jaar mee bezig geweest, maar nu ligt het er ook prachtig bij”, zegt Jo tijdens een rondgang. Het landschapspark is bekend als locatie van het grote publieksevenement ‘Langeboms Buuten’, dat komend jaar zijn eerste lustrum viert.
Iedereen kan letterlijk en figuurlijk aan de slag. “Behalve de Adventuregolfbaan en de klomp- en voetgolfbaan hebben we oud-Hollandse spelen en voor de kinderen een trampoline, speelhuis en ander vermaak”, legt Femke uit. “En als het weer een keer tegenzit, hebben we ook spellen voor een binnenprogramma”, vult Jo aan.
Op het terrein is een groot terras met overkapping en er zijn zithoeken voor kleinere groepen. “De mensen die hier komen voor de spellen, kunnen dat combineren met een barbecue, buffet of brunch”, vertelt Nelly.
De Hinde richt zich op groepen, die kunnen variëren van 20 tot 80 personen. “Groepen kunnen hier alle dagen van de week terecht, maar wel op afspraak”, vertelt Femke.
Het is ook mogelijk om de activiteit bij De Hinde te combineren met een fietstocht in de omgeving of met een bezoek aan het eveneens in Langenboom gevestigde Museum voor Nostalgie en Techniek van Wim van Schayik.
Avonturenpark De Hinde, Rogstraat 17 in Langenboom. Voor contact of informatie: 06-30780283. Zie ook www.dehindelangenboom.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant