Afbeelding

'Ondernemers moeten uitgaan van eigen kracht'

Politiek 30 keer gelezen
BOXMEER - Tweede Kamerlid Erik Ziengs (VVD) was gisteren (maandag) te gast in De Weijer in Boxmeer om ondernemers en andere belangstellenden bij te praten over de Haagse ontwikkelingen voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB).

[image=291865]

Aan de hand van een vijftal stellingen legde Ziengs uit dat ondernemers in eerste instantie niet naar de overheid moeten kijken, maar vooral moeten geloven in de eigen kracht. “Ondernemers zullen moeten beseffen dat het winkelklimaat aan het veranderen is en over tien jaar totaal anders zal zijn dan tien jaar geleden of zelfs nu”, vertelt de VVD’er. “Winkeliers die denken dat ze de komende tien jaar wel uitzingen zonder mee te gaan met veranderingen, gaan het heel zwaar krijgen!”

‘Drempels wegnemen’
Wel vindt hij dat (lokale) overheden de drempels kunnen wegnemen. “Ze moeten faciliteren, infrastructuur regelen en de veiligheid op straat verbeteren. Maar ondernemers zullen zelf het initiatief moeten nemen om het centrum te ‘verdichten’. Winkels stimuleren om te verhuizen naar een leegstand pand. Wanneer daar een bestemmingsplanwijziging voor nodig is, moet de gemeente daarin uiteraard wel in mee willen denken. Ook ligt hierin een taak voor een centrummanager en uiteraard biedt een ondernemersfonds soms uitkomst om een centrum met zijn allen aantrekkelijker te maken.”

Meer over het werkbezoek van Erik Ziengs in de editie Boxmeer-Sint Anthonis van nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 14 oktober.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant