Afbeelding

Jubileumconcert ‘VocaalVaria’ in De Weijer

Kunst en cultuur 11 keer gelezen
BOXMEER - ‘VocaalVaria’, dat is de titel van de theatershow die het 60-jarig Boxmeers Vocaal en de Speelgroep Boxmeer komend weekend verzorgen in De Weijer in Boxmeer. “Het wordt een heel bijzondere uitvoering”, zegt regisseur Jan Peters.

[image=291116]

De Boxmerenaar die in 2013 de regie van de musical ‘Boxmeer (her)leeft’ voor zijn rekening heeft genomen is door het Boxmeers Vocaal bereid gevonden het thema voor het jubileumconcert te bedenken. Die uitdaging is Jan Peters aangegaan. “Het Vocaal wilde een concert met een andere insteek. Samen met Speelgroep Boxmeer zijn we er in geslaagd een verrassende voorstelling samen te stellen. Het Boxmeers Vocaal laat zien dat het niet de geijkte liederen zingt maar andere uitdagingen aangaat.”
Het resultaat is de uitvoering ‘Varen op de klanken van het Boxmeers Vocaal’ waarin muziek en toneel hand in hand gaan. “Hier treffen twee culturele culturen elkaar”, zegt Jan Peters.

Cruise
'VocaalVaria' is een twee uur durende voorstelling. “Het verhaal speelt zich af tijdens een cruise over de Maas. Leden van de Speelgroep vormen de bemanning op het schip. De hoofdrolspelers zijn ludieke gasten. Zo zijn er twee oude theetantes die een bij een loterij een cruise gewonnen hebben. Daarnaast zijn er een heer en vrouw die cruisen. De mevrouw is verzot op cruises. Haar man, een ondernemer, daarentegen niet. Hij wil veel liever werken maar langzaam maar zeker begint hij het steeds leuker te vinden. Tijdens de cruise komt het echtpaar dichter bij elkaar”, vertelt de regisseur.

Ondersteuning
De scenes aan boord leiden steeds de eenentwintig nummers die het Boxmeers Vocaal zingt in. Het repertoire is veelzijdig. Het door Ton van de Weem gedirigeerde koor wordt ondersteund door percussionist Bart van Bree. Walter Vergeer speelt op de vleugel. Zo komen nummers als ‘Suzanne’, ‘Voor haar’ en ‘The Lion sleeps tonight’ voorbij. Ook de nummers die het Vocaal in Zwolle voordroeg tijdens het nationaal korenkampioenschap worden gezongen.

Drie uitvoeringen
Aan de vooravond van de concerten is de regisseur tevreden over de vorderingen. “Dit vraagt een andere beleving voor de leden van het Vocaal. Ook de timing voor het omkleden heeft enige repetitie nodig gehad. Maar de leden hebben het allemaal goed opgepakt. Het is een heel leuke, nieuwe uitdaging geworden en het resultaat is er naar.”
‘VocaalVaria’ heeft uitvoeringen op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 oktober in De Weijer in Boxmeer. De avondvoorstellingen (vrijdag en zaterdag) beginnen om 20.15 uur. Zondagmiddag is de aanvang 14.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.deweijer.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant