Afbeelding

Begroting Boxmeer: Geen lastenverzwaring

Politiek 13 keer gelezen
BOXMEER - De gemeente Boxmeer houdt in 2015 ruim 118.000 euro over. Dat bleek vandaag bij de presentatie van de begroting voor 2015. Inwoners van de gemeente Boxmeer krijgen dan ook niet te maken met een lastenverzwaring of bezuinigingen. De OZB gaat volgend jaar, per jaarlijkse traditie, met drie procent omhoog.

[image=279722]

"We hebben de begroting het thema 'Evenwicht' meegegeven. Zowel financieel als qua mensen. De belastingdruk is nog geen één procent, waardoor we geen belastingverhoging hoeven door te voeren voor onze inwoners en bedrijven", aldus wethouder financiën Jeu Verstraaten (VDB/LO). "Als ik zie wat omliggende gemeenten moeten doen, dan mogen we blij zijn dat we een begroting met een overschot kunnen overleggen", gaf wethouder Willy Hendriks aan. "De pijn is hier al geleden, waardoor we verenigingen, instellingen, wegen, et cetera ongemoeid kunnen laten."
Voor het eerst is in de begroting een demografische paragraaf opgenomen met enkele maatregelen voor de krimp in de gemeente Boxmeer en het Land van Cuijk.

Meer over de begroting 2015 van de gemeente Boxmeer in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 30 september.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant