Afbeelding

'Centrum Cuijk aantrekkelijk maken'

Centrum 69 keer gelezen
CUIJK - De Cuijkse wethouder Jos Nielen (CDA) gelooft in de kansen en potentie voor het centrum. Plannen voor de toekomst zijn uiteengezet in de Centrumvisie Cuijk 'Hart voor ontmoetingen'. “Het centrum moet straks een compactere plek worden waar het goed toeven is om te winkelen en te recreëren.”

[image=289590]

“De centrumvisie zoals ie jaren geleden is ontwikkeld, was aan vernieuwing toe”, legt Nielen uit. “Eerst was het een lang gerekt centrum. Door de ontwikkelingen met het internet en om de koppeling met de Maaskade en cultuurstraat mogelijk te maken, zetten we in op een compact centrum, dat aantrekkelijk wordt gemaakt om te te verblijven.”

Prioriteiten
In de nieuwe centrumvisie wordt prioriteit gegeven aan de Grotestraat (‘Tot nu toe een blinde vlek’), Louis Jansenplein en Zwaanplein. “De verbinding met de cultuurstraat en Maaskade, waar we een horecagelegenheid willen, moet opgezocht worden. Ook willen we het wegprofiel aanpassen, zodat het uiterlijk anders wordt. De Grotestraat krijgt nu te weinig bezoekers. Wegafsluiting is een optie, maar op dit moment nog niet aan de orde.”
Ook het Louis Jansenplein wordt onder handen genomen. “Het verblijfsklimaat van het plein moet verbeterd worden, open naar het centrum en de terrassen. Maar we hebben nog geen exacte plannen uitgewerkt. Bij de uitwerking van de gehele centrumvisie is soms de gemeente aan de lat en soms de ondernemers, want die worden uiteraard nadrukkelijk bij deze plannen betrokken. Ondernemers willen we gaan stimuleren om zich te gaan (her-)vestigen in het compacte centrum van Cuijk.”
In dat kader moet ook de komst van een supermarkt naar het Zwaanplein worden gezien. “De mensen parkeren dan hun auto bij de supermarkt en lopen toch dan gemakkelijker het centrum in.”

Raadsbesluit
De concept-centrumvisie ligt tot en met 14 oktober ter inzage en is ook te downloaden via onze nieuwssite Kliknieuws.nl. “De inspraakreacties zullen we nog verwerken in het uiteindelijke voorstel, dat waarschijnlijk in december door de gemeenteraad kan worden behandeld.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant