Afbeelding

Trucks toeren, ander stemgeluid

Opmerkelijk 58 keer gelezen
BOXMEER – Stil zal het ongetwijfeld niet zijn, komende zondagmorgen op het industrieterrein Saxe Gotha in Boxmeer. En toch, het is dit jaar toch anders dan al die voorgaande jaren want het vertrouwde stemgeluid van dj en radioman John Robbins zal niet meer klinken.

Chauffeurs en hun bijrijders aan editie 26 van de jaarlijkse Truckrun Boxmeer zullen het missen, de warme woorden van de medio juli overleden grondlegger en dé stem van Peelstar FM. Niet dat het radiostation ontbreekt, want net als in voorgaande jaren doet Peelstar FM (94.0 FM) verslag van de happening, meldt Philip Sengers van het radiostation. Philp draait ook al jaren mee bij de Truckrun.

[image=288565]

Het is zondag 21 september vroeg dag voor de deelnemers van de Truckers GKB, want om 8.30 uur begint het opstellen van de 250 vrachtwagens op Saxe Gotha. Mensen met een beperking stappen deze ochtend in een van de trucks, om ’s middags in konvooi door het Land van Cuijk te trekken. Belangstellenden hebben tot 13.00 uur, het startmoment van de Truckrun, alle gelegenheid om op het terrein de wagens te bekijken en foto's te maken.
Eveneens vanaf 8.30 uur is de hal van Marel aan de Handelstraat geopend voor de chauffeurs, deelnemers en andere bezoekers. Tegen een geringe vergoeding kan hier iets worden gegeten en gedronken. onder het genot van muziek. Net als voorgaande jaren werken transportbedrijven veelal belangeloos mee aan dit goodwill evenement.

Routing
Het konvooi begint om 13.00 uur te rijden en liefhebbers kunnen zowel in Boxmeer als op de doorkomstplaatsen de deelnemers toezwaaien. Onopgemerkt passeert het konvooi zeker niet, want de wagens rijden al toeterend en claxonerend door de regio. De geschatte paasages tijdens de 40 km lange route zijn Sint Anthonis (13.30 uur), Ledeacker (13.40 uur), Wanroij (13.50 uur), Mill (14.10 uur), Beers (14.35 uur), Cuijk (14.55 uur), Oeffelt (15.25 uur), Boxmeer (16.00 uur) terwijl de terugkeer op Saxe Gotha rond 16.30 uur is verwacht. Voor meer info kijk op www.truckersgkb.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant