5G: Excellent, HRC'27 en Estria aan kop

Voetbal 19 keer gelezen
OPLOO - Excellent, HRC'27 en Estria staan na de tweede speelronde in de vijfde klasse G gedrieën aan kop. De Oploose titelfavoriet hield op eigen veld niets heel van De Zwaluw: 6-0. Estria kende meer moeite met VIOS'38, maar won toch: 2-1. Ook HRC'27 won voor de tweede week op rij.

[image=288335]

In het duel met Excellent creëerde De Zwaluw nog wel de eerste kans (Bas van Luijk miste), maar in de resterende 89 minuten maakte maar één ploeg de dienst uit op Het Domein: Excellent. Het duurde tot de twintigste minuut voordat de thuisploeg de score opende. Loid Schellekens, Rick van Koulil, Chris van Duijnhoven en Roel Verberkt (driemaal) zorgden voor een marge van zes. Bij rust stond het echter nog 1-0. "Omdat we de eerste helft niet goed speelden", vond trainer Michiel Jans van Excellent. "We waren onzuiver in de passing, waardoor zij constant konden corrigeren. Dat ging in de tweede helft een stuk beter en konden we alsnog een flinke uitslag neerzetten. Maar er ligt nog genoeg ruimte voor verbetering."

Achtervolgers
Estria was op eigen veld met 2-1 te sterk voor VIOS'38. De Beugenaren kwamen vroeg op voorsprong via Jelle Bouwmans, maar nog voor de thee boog 'Esteren' de wedstrijd om in eigen voordeel dankzij treffers van Sander Bisseling en Rens van Dongen. Dezelfde uitslag stond op het bord bij HRC'27-DSV. Al in de eerste minuut kwam HRC'27, vorig jaar nog zesdeklasser, op voorsprong via Frank Wijnhoven. Patrick Thoonen verdubbelde de score, voordat de gasten uit Sint Anthonis wat konden terugdoen: 2-1.

[image=288333]

Veerkrachtig Toxandria; Fiducia kleurt rood
Elders toonde Toxandria veerkracht door zich bij Sambeek terug te knokken van een 3-1 achterstand naar een 3-3 gelijkspel dankzij Jeroen Versteegen. Die maakte laat in de tweede helft de gelijkmaker. Gassel versloeg Sint Hubert met 1-2. Ramon van der Venne maakte beide Gasselse goals. De gasten raakten ook nog de paal en zagen een doelpunt afgekeurd worden.
HBV verspeelde twee dure punten bij Fiducia, dat de wedstrijd met acht man eindigde.