Afbeelding

4G: Vier koplopers; pak slaag voor Milsbeek

Voetbal 29 keer gelezen
HAPS- Titelkandidaat Milsbeek heeft in Haps flinke averij opgelopen. Tegen de Hapse Boys gingen de ambitieuze Limburgers met 4-1 onderuit. Vianen Vooruit, Olympia'18 en Vitesse'08 wonnen opnieuw.

[image=288344]

Op sportpark De Berkte in Haps werd Milsbeek ontmaskerd. De rood zwarten werden door de gastheren met 4-1 opgerold. Thijs Kemperman opende de score waarna Nick van der Wijst er 2-0 van maakte. Een Milsbeeks eigen doelpunt en een treffer van Thijs Kemperman (strafschop) maakten het Hapse kwartet vol voordat Timorhy van Oss de eindstand op 4-1 bepaalde. De gang van zaken omtrent de strafschop wekte agressie bij de gasten. Scheidsrechter Nagelhout (Ottersum) liet de penalty drie keer overnemen. Milsbeek keeper Tom Hacken stopte de de inzet van Frank Kohlen twee keer maar even zo vaak zag leidsman Nagelhout de goalie te vroeg bewegen. Tegen de derde inzet van Thijs Kempermanwas hij kansloos. Aan Milsbeekse zijde zagen Joop van der Valk (overtreding waaruit strafschop voortvloeide) en Bas Thijssen (praten) een rode kaart. Hapsenaar Ruud Weerts werd met twee gele kaarten vroegtijdig weggestuurd.

Daamen scoort en moet eraf
In Wanroy maakte van de twee promovendi Vianen Vooruit geen fout. Constantia, dat met een 0-0 tegen Milsbeek knap startte, kwam nu nipt tekort. Vianen Vooruit won met 0-1. Roy Daamen scoorde de enige goal, maar moest er later af met rood toen de Vianees te laat inkwam. "Het was zwaar maar wel verdiend", blikte coach Dennis Kroes van Vianen terug. Komende week, in de topper tegen Hapse Boys, ontbreekt Daamen dus. "Maar we hebben gelukkig een brede selectie", aldus Kroes voordat hij met de rest van de selectie richting de Cuijkse kermis ging.
In Boxmeer leek Heijen op weg naar weer een punt. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar gastheer Olympia pakte in de slotfase toch de volle winst dankzij Joep van Kempen. De magere 1-0 winst is toch goed voor de gedeelde koppositie.

Benauwd
Het Gennepse Vitesse'08 won in Well van het dapper strijdende promovendus EWC'46. Frits van Putten schoot Vitesse'08 op 0-1. De Gennepenaren verzuimden door te drukken. Nadat een schot van Gennepenaar Rob Janssen op de kruising uiteen spatte kwam EWC langszij. Een groot misverstand in de Gennepse verdediging werd door EWC'er Matthijs Theeuwen afgestraft. Tien minuten later (70e) stelde Vitesse orde op zaken. Niek Hendriks passeerde EWC-keeper Van Soest en bezorgde Vitesse de 1-2 voorsprong. Die marge gaf de ploeg van trainer Joop van den Ing niet meer prijs.

[image=288342]

[image=288343]

Achates herstelt zich
Het Ottersumse Achates herstelde zich van de nederlaag tegen Vitesse. In eigen huis werd SVEB uit Broekenhuizenvorst met 3-0 verslagen. De eindstand was bij rust al bereikt door een loepzuivere hattrick van Jop Olieslagers.

Uitslagen vierde klasse G:
-Achates-SVEB 3-0
-Oostrum-DEV Arcen 0-0
-Hapse Boys-Milsbeek 4-1
-Constantia-Vianen Vooruit 0-1
-Olympia'18-Heijen 1-0
-EWC'46-Vitesse'08 1-2

Stand vierde klasse G:

1. Hapse Boys 2-6
2. Olympia'18 2-6
3. Vitesse'08 2-6
4. Vianen Vooruit 2-6
5. RKOSV Achates 1-3
6. SV Oostrum 2-2
7. Heijen 2-1
8. Constantia 2-1
9. DEV-Arcen 2-1
10. SV Milsbeek 2-1
=================
11. EWC'46 2-0
12. SVEB 2-0
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant