Afbeelding

Ronnes 'wil niet over eigen graf heen regeren'

Politiek 30 keer gelezen
BOXMEER - Wethouder Erik Ronnes (CDA) wil nog niet ingaan wie zijn opvolger wordt in de gemeente Boxmeer. “Dat laat ik aan het bestuur en de fractie van CDA Boxmeer over. Maar ik wil niet over mijn eigen graf heen regeren.”

[image=225343]

Dat wil uiteraard niet zeggen dat Ronnes geen advies gaat afgeven. “Als het bestuur dat wil.” Favoriet voor de hot seat is huidig CDA-raadslid Sonja Stevens. “Maar laat duidelijk zijn dat we genoeg kwalitatieve mensen binnen ons partij hebben dit het prima kunnen overnemen van mij”, verzekert de huidig wethouder Economische Zaken, Openbare Ruimte en Toerisme & Recreatie.

‘Vol gas’
Of deze zaken, net als financiën (waarvoor Ronnes tussen 2010 en 2014 verantwoordelijk was, red.), straks in zijn portefeuille komen, weet hij nog niet. “Die gesprekken lopen nog.”
De periode tot februari/maart 2015 wil Ronnes vooral gebruiken ‘om nog vol gas te geven’. “Woningbouw, huurproblematiek, duurzaam bouwen, het grondbedrijf, noem maar op. Dat zijn allerlei zaken die je niet op halve kracht afkan. Hetzelfde geldt voor het economische beleid of de regio aantrekkelijker maken voor toeristen. De vorige raadsperiode is de basis gelegd, nu begint de tijd van oogsten.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant