Afbeelding

Discussie picknickset kost Gennep 40 mille

Politiek 26 keer gelezen
GENNEP - Een picknicktafel die zou bijdragen aan de samenhang en gezelligheid in het Gennepse Pagepark heeft de gemeente Gennep heel wat hoofdbrekens en geld gekost. Doordat buurtbewoners van de straten Perron en Ketelhuis het niet eens werden over de plaats waar de tafel en bankjes geplaatst zouden worden heeft de gemeente Gennep 40.000 euro aan ambtelijke uren gekost.

[image=287996]

In februari 2013 werd het verzoek tot het plaatsen van een picknickset op het grasveldje aan het Perron ingediend. Toen het meubilair eenmaal geplaatst was kwamen eigenaren van een woning in opstand wegens inbreuk op de privacy. Gebruikers van het zitje zouden inkijk in woon- en badkamer hebben. Er werd een andere plek gevonden maar daar bleek te weinig overzicht over de spelende kinderen te zijn.
Omdat de gemeente Gennep en de voor- en tegenstanders onder de buurtbewoners er niet uitkwamen, werd op verschillende manieren bemiddeld. Er werd een inspraakavond gehouden. Uit een enquête bleek dat een meerderheid er voorstander van was om de picknickset te laten staan.
Terwijl bemiddeling van welzijnsorganisatie Synthese op niets uitliep en het e-mailverkeer stevig op gang kwam trachtte burgemeester De Koning de bewoners nader tot elkaar te brengen.
Inmiddels hield de affaire de ambtenaren op het gemeentehuis danig bezig. Er waren inmiddels al 400 ambtelijke uren in de zaak gestoken. "Uren á 100 euro, sanmen gioed voor 40.000 euro. Hier loopt het uit de hand, er is een grens van kosten overschreden", aldus de burgervader die beaamt dat er eerder een streep onder de kwestie gezet had moeten worden. "We hebben besloten de tafel en te verplaatsen naar de oorspronkelijk aangevraagde plek. Deze oplossing doet meer recht aan de bestaande mogelijkheden', besluit De Koning.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant