4A/4G: Mendel Janssen terug op veld Milsbeek

Voetbal 2 keer gelezen
HAPS/GENNEP - “Zo, eindelijk zijn de rollen eens omgedraaid, en hebben wij een derby gewonnen.” Triomfantelijk bleef Vitesse-trainer Joop van den Ing rustig onder de 4-2 overwinning op buurman Achates. Komende zondag wacht opnieuw een derby, uit tegen EWC'46 in Well. Milsbeek gaat op bezoek bij Hapse Boys; topschutter Mendel Janssen heeft de trainingen weer hervat. Constantia-Vianen Vooruit is een ander affiche dat aandacht verdient.

[image=287692]

De oud-speler van De Treffers uit Groesbeek heeft promotie met Vitesse’08 als doel. “We worden als titelkandidaat genoemd. Of dat terecht is kan ik niet zeggen want ik ken de overige tegenstanders niet.” De winnend coach was tevreden met het resultaat. “We hebben verdiend gewonnen maar we lieten ons op momenten te ver terugdringen. Ik ben een voorstander van vooruit verdedigen en dat ik te weinig heb gezien vandaag. Maar we moeten niet vergeten dat we door de afwezigheid van Frits en Peter van Putten en Coen Wijnen niet met de vaste basis speelden.” Vitesse’08 treft zondag EWC’46 in Well. De Gennepenaren zijn favoriet voor de winst.

Aanhaken of afvallen
Achates-trainer Rob Ernst was teleurgesteld in het resultaat tegen Vitesse maar nam zijn jonge ploeg niets kwalijk. “We hebben te weinig gebruik gemaakt van onze snelheid.” Wat het richtpunt voor Achates is kon Ernst niet zeggen. “We hebben een verjongde ploeg maar ik vind dat we het hier niet slecht gedaan hebben. Vitesse’08 wordt titelkandidaat genoemd. In dat geval kunnen wij wel in het linkerrijtje eindigen”
Zondag kruist Achates de degens met SVEB uit Broekhuizenvorst dat met 1-4 onderuitging tegen het Boxmeerse Olympia’18. Bij winst houdt Achates in ieder geval een ploeg onder zich.

[image=287741]

[image=287743]

Goed nieuws
Hapse Boys, dat in Arcen DEV met 4-1 klopte, treft op zondag Milsbeek. De Noord-Limburgers gelden als titelkandidaat maar hebben die status tegen promovendus Constantia niet waargemaakt. De Wanroijnaren zullen de 0-0 als steun in de rug gebruiken als Vianen Vooruit zondag op bezoek komt.
Goed nieuws bij Milsbeek: Mendel Janssen, die in november zijn voorste kruisband afscheurde, stond deze week weer voor het eerst op het (trainings)veld. "Het zal nog wel even duren voordat hij wedstrijdfit is, maar het is wel fijn dat hij al weer met de groep kan trainen", aldus Ger Janssen van SV Milsbeek. Met Janssen in de spits boekte Milsbeek vorig seizoen overwinning op overwinning. Na het wegvallen van de topschutter haperde de Limburgse machine en moest het uiteindelijk de promotie aan Volkel laten.

Outsider
Outsider voor een topklassering in 4G is Vianen Vooruit. De ploeg van trainer Dennis Kroes was zondag op weg naar een ruime overwinning. Na een uur stokte de productie bij een 4-0 voorsprong. EWC kon terugkomen maar Vianen won met 5-3. Mark Daamen was met drie treffers de gevierde man.
In Boxmeer staan Olympia’18 en promovendus Heijen tegenover elkaar. De ploeg van trainer John Janssen pakte in het eerste duel een punt (2-2) tegen Oostrum. De Noord-Limburgers zijn de underdog.

Positief vervolg
In de vierde klasse A (Oost) gaat VCA voor de tweede overwinning op rij. De ploeg van coach Jan Marijnissen wil de 1-0 zege bij TEC een vervolg geven op eigen veld tegen EMM Randwijk.

Programma vierde klasse G:
-Achates-SVEB
-EWC’46-Vitesse
-Hapse Boys-Milsbeek
-Constantia-Vianen Vooruit
-Oostrum-DEV-Arcen
-Olympia’18-Heijen

Programma vierde klasse A (Oost):
VCA-EMM Randwijk (zaterdaqg 13 september, 15.00 uur)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant