Afbeelding

'Cultuur in de regio is springlevend'

Kunst en cultuur 17 keer gelezen
BOXMEER - De Weijer in Boxmeer was afgelopen zaterdag het decor van twee culturele festiviteiten: Uitmarkt en Dr. PeelenCultuurprijs. “De reacties waren enthousiast. Volgend jaar weer!”, aldus Wieke Vrijhoef van De Weijer.

[image=287906]

Tijdens de uitmarkt - die de naam ‘.Uit’ droeg - presenteerden culturele centra en podia uit de regio zich overdag aan ruim 250 bezoekers. ‘s Avonds vond in de theaterzaal de uitreiking van de Dr. PeelenCultuurprijs 2014 plaats.

‘.Uit’
Myllesweerd (Mill), Gryphus (Vierlingsbeek), De Steenakker (Haps) en Roepaen (Ottersum) gaven in De Weijer een toelichting op hun nieuwe theaterseizoen. Ook was er muziek. “Het is fijn om de handen ineen te slaan en zo’n uitmarkt is daar een ideaal platform voor”, weet Wieke. “Alle theaters hebben een authentiek karakter en gepassioneerde mensen die de boel draaien. Dat geeft de regio een prachtige veelzijdigheid. Het is mooi om dat gebundeld te kunnen showen. Ik ben ook blij verrast door de enthousiaste reacties van de podia en theaters. Er is blijkbaar behoefte aan en het toont eens te meer dat cultuur in deze regio springlevend is.”

Cultuurprijs
Na de uitmarkt was de uireiking van de Dr. PeelenCultuurprijs. Deze prijs werd gewonnen door Troon bij de Vijver in Maashees ‘omdat het niet alleen een groots mozaïekwerk is, maar ook omdat dit Maashese initiatief door inwoners zelf is genomen en letterlijk is uitgewerkt’. “Voor en door de gemeenschap; van jong tot oud”, aldus de jury.

Meer foto's van de uitreiking van de Dr. PeelenCultuurprijs vindt u hier.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant