5G: Titelkandidaten starten met zege

Voetbal 15 keer gelezen
OEFFELT/BEERS - De voornaamste titelkandidaten in de vijfde klasse G - Excellent, HBV, Estria en De Zwaluw - zijn alle vier het seizoen begonnen met een flinke overwinning. De promovendi VIOS'38 en SC Sint Hubert kregen direct vijf doelpunten om de oren.

[image=287739]

De Zwaluw opende het nieuwe seizoen met een streekderby. Thuis werd Sambeek met 5-3 verslagen. Gemakkelijk verging het de thuisploeg echter niet. Willem van Haren volleerde zijn ploeg al vroeg op voorsprong, maar Sambeek kwam sterk terug en nam zelfs een 2-3 voorsprong, mede omdat de Oeffeltse goalie eenmaal in de fout ging. In de slotfase zette de equipe van coach Dick Regeling een tandje bij en via Frank van Elst, Koen Verstelle en Boyd van Sambeek kon De Zwaluw de eerste driepunter bijschrijven.

[image=287740]

HBV haalt uit; Excellent wint simpel
In Beers kende HBV geen enkele moeite met SC Sint Hubert: 5-0. De eerste grote kans was nog wel voor de gasten (Jimmy van de Elzen raakte de paal), maar zeker in de tweede helft waren de mannen van trainer Danny Claassen niet opgewassen tegen het Beerse geweld. HBV dankte de zege voor een groot deel aan Jeroen Bardoel, die viermaal doel trof. Rick Broekmeijer maakte de andere goal.
Excellent boekte in de streekderby tegen DSV een reguliere overwinning. Tegen de buurman uit Sint Anthonis werd het 0-3 voor de oranjehemden. Estria zegevierde met 2-0 bij Toxandria.

Knotsgekke slotfase in Gassel
Tegen het tiental van HRC'27 leek Gassel door een doelpunt van Ramon van der Venne in de laatste minuut een puntje te pakken. Direct na die late 2-2 werd een bal naar voren alsnog de thuisploeg fataal. Dankzij een misverstand achterin kon een HRC-speler de winnende binnenkoppen namens de Noord-Limburgers, die vorig jaar kampioen werden in de zesde klasse.
Een andere promovendus, VIOS'38, nam nog wel een voorsprong tegen Fiducia via Tijn Jansen, maar ondanks de 1-0 stand werd het uiteindelijk 1-5 voor de gasten.