Afbeelding

N271 wordt hoofdroute in vierde klasse G

Voetbal 29 keer gelezen
GENNEP - Met acht op een totaal van twaalf teams heeft Limburg voor het eerst sinds jaren de overhand in klasse 4G. Met de verrassende indeling heeft de klasse de alure en de sfeer van de klasse 4H waarin tot eind jaren negentig van de vorige eeuw (op het Overloonse SSS’18 en eerder Olympia’18 uit Boxmeer na) louter Limburgse verenigingen uitkwamen.

[image=287455]

In de Stratigische Regiovisie dichtte projectleidster Riek Bakker enkele jaren geleden grote waarde toe aan de Rijksweg N271. De route tussen Molenhoek en Venlo moet komende jaren de ‘etalage van Noord-Limburg’ worden. Jarenlang was deze oude Rijksweg N271 tussen Gennep en Venlo op zondagmiddag de hoofdslagader voor het Noord-Limburgse voetbal. Plannen voor de snelweg A73 hadden de tekentafel nog niet bereikt toen wekelijks kolonnes met voetballiefhebbers van noord naar zuid en andersom pendelden. Het gevoel van weleer keerde bij menig amateurvoetbalfan terug bij de bekendmaking van de indeling voor het seizoen 2014-2015. Ook de penningmeesters van de verenigingen zullen van deze klassenindeling met genoegen kennisgenomen hebben.

Voetbalpool
Bij het Ottersumse Achates, dat in de laatste drie seizoenen sportief twee stappen terug deed is het weerzien met gemeentegenoten Heijen, Milsbeek en Vitesse’08 meer dan een pleister op de wond. Dat geld in iets mindere mate ook voor Milsbeek dat naast de zo gewenste promotie naar de derde klasse greep. Omdat het Gennepse Vitesse’08 pas op de plaats maakte en Heijen promoveerde maakt Gennep zich op voor een seizoen met maar liefst twaalf derby’s. Enthousiast geworden door dat gegeven heeft een aantal Gennepse voetbalfans een online voetbalpool geopend. Op www.voorspeldederby.nl kan na eenmalige registratie kostenloos gepoold worden. De eerste wedstrijd uit de pool is Vitesse’08 - Achates die zaterdagavond (19 uur) in Gennep gespeeld wordt.

Overige derby’s
In klasse 4G staan nog andere Limburgse derby’s op de rol. Wedstrijden tegen het Wellse EWC’46 en in iets mindere mate DEV-Arcen, Oostrum en SVEB (Broekhuizenvorst) zorgen voor een Limburgse tint, die bij voetbalsupporters een gevoel van nostalgie oproept.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant