Afbeelding

Stormvogels'28 heeft één doel: Handhaven

Voetbal 11 keer gelezen
SIEBENGEWALD - In één woord samengevat: Handhaving. Trainer Sjaak Erps van Stormvogels'28 heeft weinig woorden nodig om aan te geven wat de doelstellingen voor het komende seizoen zijn. Vertrouwen dat dat lukt, heeft de kersverse tweedeklasser uit Siebengewald wel. "Bij iedereen is het besef dat we er een tandje bij moeten doen ten opzichte van de voorgaande jaren, maar we hebben er een goed gevoel over", aldus Erps.

[image=287295]

Erps, die voor de derde keer hoofdtrainer is bij Stormvogels'28, beseft dat lijfsbehoud afhankelijk is van verschillende factoren. "Het is belangrijk dat we iedereen zoveel mogelijk fit houden en niet tegen al teveel schorsingen aanlopen, want we zitten niet heel breed in de spelers. We zullen iedereen hard nodig hebben, ook omdat we dit seizoen 26 in plaats van 22 wedstrijden spelen. Dat heb ik ze ook verteld. In de voorbereiding hebben we daarom elke speler speelminuten gegeven. Er zal bovendien bij iedereen een tandje bij moeten. Stormvogels is drie seizoenen op rij gepromoveerd, maar in het bekerduel met Festilent (1-0 verlies) en Vianen Vooruit (1-2 nederlaag) heeft iedereen een wake-upcall gehad: Het gaat niet vanzelf, zelfs niet tegen een derdeklasser."

Goed voorbereid
Aan voorspellingen waagt hij zich niet. "Ook omdat alle tegenstanders, behalve SSS'18 en Volharding, onbekenden zijn voor ons. Als het enigszins kan, laten we met regelmaat iemand kijken bij komende tegenstanders, zodat we toch goed voorbereid zijn."
In dat kader wil Erps de komende weken ook nog wat oefenwedstrijden op kunstgras spelen. "Want in deze klasse zitten misschien wel acht clubs met kunstgras op hun hoofdveld. Niet alleen Volharding en Sparta'18, maar ook al die Eindhovense clubs. Daar zullen we dus ook aan moeten wennen."

'Prachtig affiche'
Stormvogels'28 opent het nieuwe seizoen komende zondag thuis tegen PSV Eindhoven (amateurs). "Een prachtig affiche", onderstreept Erps. "Ik hoop dat er lekker veel publiek langs de kant zal staan en we meteen een goed resultaat kunnen neerzetten."

Programma tweede klasse H:
Volharding - SSS '18 (zaterdag 6 september, 18.00 uur)
Nieuw Woensel - Venlosche Boys
Sparta '18 - Marvilde
SVC 2000 - Helmondia
Stormvogels '28 - PSV
Heeze - RPC
ZSV - Rood Wit '62
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant