Afbeelding

4A (Oost): VCA gaat voor top vijfklassering

Voetbal 55 keer gelezen
SINT AGATHA - Na drie seizoenen in de anonimiteit wil VCA komende jaargang weer een gooi doen naar een hoge notering in de zaterdagvierde klasse A. De top vijf of een periodetitel zijn het doel.

[image=287449]

Toen VCA nog uitkwam in het zondagvoetbal was de nacompetitie jarenlang een vertrouwd domein voor de kleine dorpsclub uit Sint Agatha. Tussen 2001 en 2011 kwalificeerde VCA zich maar liefst zeven keer voor het competitietoetje. Het leidde slechts één keer tot promotie.

Nieuw team
Coach Jan Marijnissen, die eerder onder meer successen boekte met Estria, Constantia, FC Uden en Handel, heeft dit seizoen de beschikking over een selectie van 26 spelers, onder wie tien nieuwelingen. Onder hen aanvaller Marvin Brons (ex-Achates en -Vitesse’08) en doelman Mark Scheffler (ex-SSS’18), twee spelers die weten wat nodig is om successen te boeken in het amateurvoetbal.
Komende zaterdag opent VCA het nieuwe seizoen uit tegen TEC uit Tiel, dat afgelopen seizoen als zevende eindigde in de vierde klasse D (Zuid I). "Een mooie testcase", aldus Marijnissen. "Dan weten we meteen waar we staan." Meevaller voor VCA is de uitbreiding van de selectie. Deze week maakten Roel van Hout (zonder club) en Steve Brons (Vitesse'08) nog de overstap naar Sint Agatha; Jordi Toonen keert na een jaartje Zuid-Afrika terug in de VCA-selectie.

Programma vierde klasse A:
-Krayenhoff - GVC
-Dodewaard - Hatert
-TEC - VCA
-SCH - Wageningen
-EMM Randwijk - Kesteren
-Alverna - Candia '66
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant